Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Fiktionssatsning
Oktober 2018
DR3 opgiver ikke kampen
DR3's nye fiktionsserie, "Doggystyle", er både skrevet, spillet og produceret af en ny generation filmfolk. Målet er at lave indhold, der går tættest muligt på danske unges virkelighed.

Selv om DR3 forventes lukket i 2020 som et resultat af medieaftalen og de medfølgende besparelser, så vil DR ikke opgive at ramme den unge målgruppe – det kommer bare til udelukkende at foregå via de digitale medier. Og det indholdsmæssige ambitionsniveau vil både blive bibeholdt og videreudviklet.

Dette ses helt tydeligt i den nye TV-serie "Doggystyle", som er den største fiktionssatsning på DR3 til dato og første led i en markant opprioritering af fiktion med de yngre streamere som målgruppe.

Serien har nye, forholdsvis uprøvede kræfter både foran og bag kameraet, og ambitionen har været at lave en serie, som DR3's brugere kan spejle sig i.

– De unge kan finde masser af indhold på kommercielle streamingtjenester, siger chef for DR3 Irene Strøyer. – Men vi vil lave indhold, der går så tæt på danske unges virkelighed som overhovedet muligt. Vi vil give dem indhold, som de kan relatere sig til og som sætter tanker og samtaler i gang, fordi de kan genkende sig selv i fortællingen.

Hvem sagde Skam?

Om at være nogen...

"Doggystyle" handler om at vokse til og fra familien, kærligheden og vennerne, og om når livet tager dig bagfra. Om jagten og kampen for at være noget og at blive til noget, men især om at opdage, at man glemte at være nogen.

I serien følger man 21-årige Asta, der vender midlertidigt hjem til sin familie i provinsen efter at have været bosat i København, hvor hun drømmer om at ernære sig som skuespiller.

Mødet med hjemstavnen konfronterer fordommene og vender Astas forhold til sig selv, familien og vennerne og især kærligheden på hovedet. Det tvinger Asta til at tage ansvar og udfordrer hende til at opdage, hvem og hvad der gemmer sig bag instagramfilteret.

Manuskriptforfatter
med noget på hjerte

"Doggystyle" er skrevet af Anna Emma Haudal, som er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole. Hun er 30 år og er selv opvokset i Odsherred, hvor serien foregår. Og hun er netop flyttet tilbage dertil.

Anna Haudal har tidligere skrevet og instrueret kortfilmen "Sofa" og været episodeforfatter på både "Sjit Happens" på TV2 Zulu og på DR1's kommende julekalender "Theo & Den Magiske Talisman".

Hovedrollen Asta spilles af Rosemarie Mosbæk, der er 22 år. Hun har tidligere haft en mindre rolle i "Perfekte steder" på TV 2 Zulu, spillet med i kortfilm og været med i teaterstykker, men rollen som Asta er hendes første store rolle i dansk film og tv.

Derudover medvirker Josephine Park, Sarah Juel Werner, Aske Bang, Jeppe Ellegaard Marling, Nicolai Jørgensen, Dorte Højsted og Anders Brink Madsen med flere. Seriens producent er Rikke Sasja Lassen fra DR Ung.

Det starter 11. november

"Doggystyle" består af 10 afsnit, og er produceret til DRTV. Seriens første to afsnit har premiere på DRTV søndag den 11. november klokken 06.00. Herefter sendes et afsnit om ugen frem til uge 52, hvor de sidste to afsnit sendes.

"Doggystyle" kan desuden ses på DR3 klokken 21.00 på samme dage.

Gå tilbage


"Doggystyle" er den første store produktion, som Anna Emma Haudal har skrevet og instrueret. Hovedrollen Asta spilles af Rosemarie Mosbæk (foto: Valdemar Cold Winge Leisner, DFF).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+