Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Grøn koncert
September 2018
Storskærmsbillederne
blev lavet
med Blackmagic
Det unge firma Deadlight Lydiksen brugte kameraer og videopulte fra Blackmagic Design til produktionen af storskærmsbilleder under årets otte Grøn koncerter. Og det var der flere gode grunde til.

– Vi har lavet storskærmsbilleder i forbindelse med Grøn koncerterne de seneste fire år, siger producer Casper Warnich fra Deadlight Lydiksen. – Men vi havde brug for noget mere professionelt udstyr, og valget faldt på Blackmagic Her fik vi nemlig meget for pengene, og vi fik en løsning, som omfatter komplette kamerakæder og videoswitcher.

– Desuden er det en fordel, at Blackmagics SDI-løsning ikke kun omfatter billede og lyd fra kamera til videopult, men også giver mulighed for at sende signaler den modsatte vej. Vi kan derfor klare Intercom og CCU-arbejdet med styring af kameraernes eksponering og farvetemperatur via den samme kabling.

Trekameraproduktion fra to scener

Historien bag Grøn Koncert startede tilbage i 1982 med Tuborg som sponsor. Allerede året efter kom Muskelsvindfoden med, dels som arrangør, og dels som modtager af støtte via overskuddet fra projektet.

I dag omfatter Grøn otte koncerter i lige så mange byer, og for at give hurtigt skift mellem de optrædende bands, så arbejder man med to scener. Deadlight Lydiksen har derfor to produktionshold, som hver består af tre kameramænd plus en producer ved videoswitcheren.

Kameraerne er Blackmagic URSA Broadcast, hvoraf de to er udstyret med Canon 40x zoomobjektiver og det tredje med en Canon 22x ENG zoom. Disse kameraer leverer billeder til et Blackmagic Design OB system bestående af ATEM 4 M/E Broadcast Studio 4K og Smark Videohub 12G. Desuden brugte man en ATEM 4 M/E switcher.

Grøn Koncert 2019

Næste års grønne koncerter foregår i perioden 18. til 28. juli og omfatter Amager, Kolding, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Odense, Næstved og Valby.

Gå tilbage


Storskærmsbillederne ved årets Grøn koncerter blev leveret af kamerakæder fra Black Magic Design. Til hver af de to scener var der tre kameraer med Canon 40x og 22x zoomobjektiver.
Klik for større billede

Grøn koncerterne afholdes i to uger i juli måned i samarbejde med Tuborg og Muskelsvindfonden. I 2019 foregår det fra 18. til 28. juli.
Klik for større billede

Casper Warnich fra Deadlight Lydiksen klarer både billedmiks, intercom og CCU via udstyr fra Blackmagic Design. Der kræves kun et enkelt kabel mellem kamera og kontrolrum.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+