Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Google Assistent
September 2018
Tal dansk
til din smartphone
Google Assistent er nu tilgængelig på dansk til både Android og iOS. Ved at bruge Google Assistent lærer assistenten at forstå og afkode brugerens verden, så den løbende bliver bedre – dvs mere personlig, mere relevant og mere brugbar.

– Vores hold af ingeniører og andre specialister har arbejdet hårdt på at udvikle en intelligent assistent, hvor både personlighed og funktionalitet er tilpasset danske brugere, siger Malou Aamund, direktør for Google Danmark. – Og funktionen vil løbende blive udviklet og forbedret, efterhånden som den lærer brugernes behov at kende.

Assistentens personlighed og funktionalitet er dog allerede tilpasset det danske marked og forstår derfor forskellige kulturelle referencer. Eksempelvis kan den vise filmene i "biffen", fortælle "alle børnene"-vittigheder til de små og synge en dansk fødselsdagssang.

Matas, Coop og Netto

Udover Googles egne features får danskerne også adgang til flere danske virksomheders integration med Google Assistent. Det er blandt andre Netto, Matas og Coop. De har alle udviklet egne stemmestyrede assistenter, såkaldte "Actions on Google", som gør det muligt for deres kunder at interagere direkte med dem og få adgang til forskellige digitale services via Google Assistent, ligesom eksempelvis Netflix og Spotify har gjort på globalt plan.

Hvis man har en Android-telefon, kobler Google Assistent sig automatisk op på Google-tjenester som Gmail, Maps og kalender. Er man iPhone-bruger, skal man selv hente assistenten i App Store og give den adgang til de ønskede apps.

Ved at tale til assistenten kan man også få hjælp til at skrive sms'er, søge på Google, finde vej, ringe op til kontakter og afspille musik. Assistenten kan også hjælpe med at holde styr på kalenderen, for hvis man for eksempel spørger "Hvordan ser min dag ud?", så bliver kalenderaftalerne læst op. Og brugerne kan til enhver tid spørge assistenten "Hvad kan du gøre?" for at få flere ideer til, hvad den kan hjælpe med.

Gå tilbage


Google Assistent kan nu forstå og tale dansk. Men der er stadig et godt stykke vej til den perfekte løsning, for man kan sagtens komme til at stille spørgsmål, som bliver misforstået, eller slet ikke bliver forstået.
Klik for større billede

Fakta om teknikken bag

 • Google Assistent bygger på Googles omfattende erfaring inden for sprogteknologi, stemmegenkendelse og søgninger.
 • Google Assistent er baseret på avanceret maskinlæringsteknologi, som gennem stemmeinteraktion hjælper brugeren til en lettere hverdag.
 • Ved at kombinere maskinlæring med avanceret sprog- og stemmegenkendelsesteknologi har Googles udviklere gjort det muligt for brugerne at tale mere naturligt til Google Assistent, samtidig med at den forstår konteksten.

  Tallene bag

 • Google Assistent er nu tilgængelig på mere end 500 millioner enheder – såsom telefoner, højttalere, tablets, tv'er, smarture – over hele verden.
 • Ved udgangen af 2018 vil Google Assistent være lanceret i 80 lande på flere end 30 forskellige sprog.
 • Det forventes, at halvdelen af alle Google-søgninger i USA i 2020 sker via stemmen.


 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+