Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Fibernettet tager over
September 2018
Fremtidens TV- og
videodistribution
Glem alt om TV-antenner, paraboler og kabel. I takt med overgangen til fibernet og hastigheder på 1.000 Mbit ned og op vil hele vores forbrug af levende billeder komme til at foregå på internettets præmisser – uanset om det drejer sig om nyheder og sport i real time, eller streaming on demand.

Fiberselskabet Waoo er som en af de første udbydere på markedet parat med et rent netbaseret abonnement, hvor indholdet i TV-pakken streames via en bredbåndsforbindelse – kaldet Waoo TV Go. Dermed er det muligt at abonnere på en TV-pakke uden hverken tagantenne, satellitmodtager eller indlagt kabel TV.

– Streaming-teknologien er blevet så hurtig og robust, at den nu er et reelt alternativ til de traditionelle TV-løsninger, siger adm. direktør Jørgen Stensgaard, Waoo.

Med streaming-abonnementet vælger man derfor selv, om man ønsker at se TV på sin computer og via en app på mobil eller tablet. Men man kan naturligvis også vælge fortsat at se traditionelt TV via Waoos TV-boks, som giver 4K billedkvalitet og adgang til streamingtjenester som Netflix, DR TV, TV 2 PLAY og YouTube samlet ét sted.

Samtidig med det nye streaming-abonnement lancerer selskabet et fleksibelt TV-abonnement, Waoo Flex. Her bestemmer kunden selv, om der f.eks. skal være én, syv eller 50 kanaler i pakken, og hvor ofte indholdet skal skiftes.

Bundet til Waoo fiber

Det nye Waoo TV Go abonnement forudsætter, at kunden også har fiberbredbånd fra selskabet. Der er ganske vist ikke noget teknisk til hinder for også at tilbyde det til husstande med bredbånd fra andre leverandører, men indtil videre har Waoo valgt at begrænse det til sine egne fiberkunder.

– Hvis vi kommer til at se garantier for hastigheder og stabilitet, kan vi ikke afvise, at vi på et senere tidspunkt også tilbyder det til kunder med bredbånd fra andre udbydere, siger Jørgen Stensgaard.

Under alle omstændigheder er der i forvejen en række muligheder for at se TV via internettet – f.eks. TV 2 Play. Desuden har DR jo en streamingservice baseret på HBB-TV. Og der er filmtjenester som Netflix og HBO, så udviklingen går klart i retning af transmission via internettet.

Gå tilbage


– Streaming-teknologien er blevet så hurtig og robust, at den nu er et reelt alternativ til de traditionelle TV-løsninger, siger adm. direktør Jørgen Stensgaard, Waoo.
Klik for større billede

Fakta om Waoo

Bag Waoo står nogle af landets største, lokale fibernetselskaber, som har slået sig sammen for at bringe den ultimative, digitale løsning.

Waoos produkter på internet, TV og telefoni leveres af det lokale fibernetselskab, som også står for rådgivning, installation, support og kundeservice.

Fakta om Waoo TV Go

 • TV-signalet streames til computer, mobil eller tablet med en bitrate på op til 6,4 Mbit/s.
 • Kunderne kan vælge mellem alle TV-pakker hos Waoo (Waoo Viasat Lille, Waoo Viasat Favorit eller Waoo Viasat Stor) eller den nye Waoo Flex.
 • Prisen på TV-pakkerne er 20 kr. lavere pr. måned i forhold til pakkepriserne, hvor TV-signalet leveres til en TV-boks (IPTV) eller kabel TV (DVB-C).
 • Waoo TV Go Inkluderer alle digitale tjenester, dvs. Start Forfra, Pause, Cloud Record osv.
 • Adgang til Waoo Bio med masser af serier, de nyeste premierefilm og gamle klassikere
 • Forudsætter fiberbredbånd fra Waoo, men med mulighed for at se TV uden for hjemmet på f.eks. WiFi eller 4G.
 • Kan benyttes i hele EU.


 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+