Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Robust skærmteknologi
August 2018
Samsung satser på OLED
– til mobiltelefoner
Samsung har fået godkendt sin OLED-skærm til mobiltelefoner efter den amerikanske militærstandards hårde krav. Men der er stadig tavshed omkring muligheden for TV-skærme med Samsungs OLED teknologi.

Der er mange fordele ved OLED – Organic Light Emitting Diodes. En af dem er, at OLED-paneler ikke kræver et baglys, sådan som det gælder for LCD-panelerne (Liquid Crystal Display). Det betyder, at OLED-panelerne er tyndere, at sort bliver helt sort, og at panelerne i Samsungs tilfælde også udmærker sig ved en enorm robusthed.

Helt konkret kan Samsungs OLED smartphone-skærm tåle fald fra 1,2 meters højde et nærmest uendeligt antal gange uden at knække, eller på anden måde lide overlast. 1,8 meter skulle heller ikke være noget problem, eller slag med en hammer! Med andre ord: Smartphones med knækkede skærme, f.eks. fordi man har haft dem i baglommen, ser ud til at blive historie...

Hvad med TV-skærmene

Til gengæld ser det ikke ud til, at Samsung kommer med OLED-paneler til TV-skærme sådan lige med det første, trods fordelen med det perfekte sortniveau. Årsagen er, at Samsung satser på RGB OLED, hvor panelet indeholder et miks af røde, grønne og blå OLED-pixels, som desværre ældes forskelligt. Farvegengivelsen forskubber sig derfor over tid.

Her har konkurrenten LG succes med sin White OLED-teknologi, hvor alle pixels udsender hvidt lys, og farverne så dannes ved hjælp af et "skakmønstret" RGB-filter, sådan som det altid har været tilfældet for LCD-panelerne. Det sikrer stabil farvegengivelse, men til gengæld stjæler filteret 2/3 af lyset, hvilket gør skærmen mindre lysstærk.

Men vi har da lov at håbe på, at vi med tiden også vil få den perfekte OLED-skærm til TV-apparaterne...

Gå tilbage


Samsng er stolt af sine robuste OLED-paneler til smartphones. Desværre er det endnu ikke lykkedes at få den samme teknologi til at fungere tilfredsstillende til TV-apparater.
Klik for større billede

Selv en serie hårde hammerslag skulle ikke ødelægge Samsungs nyeste OLED-paneler til smartphones.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+