Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

DR Medieforskning
August 2018
Morgenen står
på udland og politik
Vi er mest til nyhedsområdet på dr.dk om morgenen og aftenen, viser en status, som DR Medieforskning har lavet.

Hver dag lægger hundredtusindvis af danskere vejen forbi DR's hjemmeside på dr.dk. Men der er helt klart mønstre i, hvad vi læser hvornår. For eksempel besøger vi siderne med udlandsstof og politik langt oftere om morgenen mellem klokken 7 og 9 end resten af døgnet, og generelt er der stor forskel på, hvad der peaker morgen, middag og aften.

– Der er en tendens til, at befolkningen, når de står op, søger et overblik over nyhedsbilledet og orienterer sig i de lidt tungere politiske nyheder og det internationale stof, siger Julie Schwartz fra DR Medieforskning. – I løbet af dagen søger man mod det mere lokale og de regionale nyheder, mens man gerne vil have lidt blødere, underholdende nyheder om aftenen.

– Ved frokostid mellem klokken 11 og 13 har de regionale nyheder eksempelvis 60 procent flere besøg i timen i forhold til gennemsnittet for de resterende timer af døgnet.

Begivenhedernes rytme

– Det er måske ikke helt overraskende, at dr.dk/sporten topper om aftenen med 65 procent flere besøg pr. time mellem klokken 20 og 22, for det er jo her at megen sport finder sted, siger Julie Schwartz. – Men også dr.dk/kultur har 60 procent flere besøg i timen mellem klokken 20 og 22 i forhold til resten af døgnet.

– Det er klart, at mønstrene kan hænge sammen med, hvornår der bliver udgivet artikler på de forskellige områder, men der er også en tendens til, at vi bliver lidt blødere i vores stofvalg, efterhånden som dagen går.

Gå tilbage


Politik interesserer os åbenbart mest om morgenen. Her er konservative Naser Khader fotograferet i forbindelse med morgenudsendelsen "P4 åbner Folketinget" sidste år (foto: Agnete Schlichtkrull).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+