Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Radio Mercur
Juli 2018
Piratradioen er
i luften – igen
I anledning af 60-året for starten af Radio Mercur sendes der nu igen piratradio – denne gang fra "skibet Lonely Star".


Finn Nesgaard

"Skibet Lonely Star" sender på jubilæumsdagen onsdag den 1. august fra klokken 10 til 22 – og måske lidt længere. Men allerede mandag den 30. juli kunne man høre en sløjfe testsending med teksten "De lytter til Radio Mercur", efterfulgt af stationens markante kendingsmelodi, og suppleret af et monotont firtonet elektronisk klokkespil.

På selve fødselsdagen vil man naturligvis kunne høre en egentlig jubilæumsudsendelse om Radio Mercurs fireårige levetid fra 1958 til 1962, da politikerne lukkede stationen – og DR langt om længe begyndte at sende popmusik.

Hvor kan piratradioen høres?

Der er ikke givet nogen officielle oplysninger om, hvor det vil være muligt at høre den nye piratradio. Men her hvor jeg sidder, i Vanløse, går den fint igennem. Frekvensen er 89,2 MHz på FM-båndet.

Dagen fejres desuden med et jubilæumsarrangement på Ringsted Radiomuseum. Her vil man lytte til jubilæumsudsendelsen, og desuden vil værter fra Radiomuseet vise rundt i den Mercur-udstilling, som er opbygget i samarbejde med DR-Museum.

Det er foreningen Scandinavian Offshore Radio, som står bag arrangementet. Yderligere information på www.scandinavianoffshoreradio.com.

Gå tilbage


Piratskibet Cheetah er erstattet af skibet Lonely Star. Men der bliver alligevel masser af piratstemning på jubilæumsdagen den 1. august.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+