Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Huawei og Nokia på EISA Convention 2018
Juli 2018
Mobiltelefonen bruges
jo ikke kun til tale
Det kommer vel ikke bag på nogen, at adfærdseksperter har kunnet forske sig frem til, at telefoni er en stadig mindre del af en mobiltelefons anvendelsesområde. Digital kommunikation og sociale medier er langt vigtigere, og når det gælder udstyr, er de indbyggede kameraer prioriteret helt i top.


Knud Søndergaard

Intet sted var denne trend tydeligere end hos Honor, som er Huaweis sub-brand til den unge generation. Deres dugfriske Honor 10 er ikke alene udstyret med to bagkameraer på 24 og 16 MP plus et frontkamera på 24 MP. Det bruger også kunstig intelligens til motiv- og scenegenkendelse i realtid af mere end 500 scenarier i 22 kategorier, og firmaet lover intet mindre end professionelle skud med blot ét klik.

På audiosiden kan Honor 10 emulere 7.1-kanal surroundlyd, og en særlig Party Mode gør det muligt at parre op til 35 telefoner af denne type til at spille den samme musik, når der skal gang i den. Disse lykkelige ejere kan nemt finde hinanden i mylderet, for telefonen er designet med en 3D-bagside med 15 lag glas, som skaber nogle visuelle effekter, der er umulige at overse.

Android som det bør være

Hvem husker ikke, hvordan Nokia sidste år ryddede forsiderne med en genfødt 3110-mobiltelefon, der revolutionerede mobilverdenen i 1990'erne, men i dag er så usmart, som nogen mobiltelefon kan være?

Denne klassiker har imidlertid fungeret som en effektiv isbryder for en familie af absolut tidssvarende smartphones, der markedsføres under Googles Android One-paraply. Her taler vi om en renere Android-installation, end adskillige mærker leverer, med et begrænset antal præinstallerede apps, så man får mere fri lagerplads og længere batteritid.

Nokias kandidat til en EISA Award er i år en 7 Plus-model, der tilhører økonomiklassen, men kommer med det samme Zeiss-fotoudstyr som den næsten dobbelt så dyre 8 Sirocco-topmodel. De to bagkameraer har henholdsvis en 12 MP-vidvinkel og en 13 MP 2x-tele, så man kan få optisk zoom. Frontkameraet er på 16 MP, og det kan bruges sammen med bagkameraerne.

De tre indbyggede mikrofoner kan håndtere lydstyrker op til 120 dB – perfekt til koncertoptagelser.


Gå tilbage


Kinesisk lakhåndværk anno 2018: De 15 lag 3D-lak på Honor 10 får denne smartphones bagside til at tage farve efter lyset og betragtningsvinklen.
Klik for større billede

Nokia vender stærkt tilbage med en 7 plus-model, hvor bloatware er barberet væk til fordel for det, der betyder noget – kameraerne med optisk zoom og mikrofonerne.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+