Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

BBC Scotland
Juli 2018
Kontrolrummet blev
udskiftet på en halv dag
Dansk baserede ATG Danmon har stået for et system-integrations-projekt hos BBC i Skotland. Projektet omfatter moderniseringen af et kompakt TV-studie, som bruges til produktion af programmer med korte nyhedsindslag.

– Det var et krav, at TV-stationens daglige produktion skulle fortsætte under opgraderingen, og det krævede omhyggelig planlægning, siger ATG Danmons projektchef, Howard Dixon. – Derfor installerede og gennemtestede vi det nye udstyr i et lille, midlertidigt kontrolrum. Og først da alt fungerede tømte vi det gamle kontrolrum og overflyttede det nye udstyr. Det blev klaret på lidt over en halv dag.

Den nye infrastruktur omfatter VizRT Mosart control- og playout-automatisering, et stort Adder Link Infinity KVM system, et Media Wall multiscreen-display med Sony 55 tommer 4K monitorer, samt J.L. Cooper lydstyring.

– Det nye arbejdsbord er L-formet, for ellers ville der ikke være plads nok i det eksisterende kontrolrum, siger Howard Dixon. – Det skal nemlig rumme et fempersoners team bestående nyhedsredaktør, teleprompter, producer, produktionschef og teknisk chef.

BBC Scotland

BBC Scotland har til huse i Glasgow og sender pt. tre TV-kanaler (BBC One Scotland, BBC Two Scotland, BBC Alba) og programmer fra to radiostationer (BBC Radio Scotland og BBC Radio nan Gàidheal). BBC Scotland producerer i alt ca. 15.000 timers fjernsyns- og radioprogrammer om året.

ATG Danmon er en del af Danmon Group, som har kontorer i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Storbritannien, Spanien, Portugal, Mellemøsten og Asien. Koncernens motto er: Tænk globalt, arbejd lokalt.

Gå tilbage


Dansk baserede ATG Danmon har installeret et nyt kontrolrum hos BBC Scotland. Takket være et grundigt forarbejde kunne skiftet fra det gamle til det nye set-up klares på lidt over en halv dag
Klik for større billede

– Det var et krav, at TV-stationens daglige produktion skulle fortsætte under opgraderingen, og det krævede omhyggelig planlægning, siger ATG Danmons projektchef, Howard Dixon.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+