Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Filmfestivalen i Cannes
Maj 2018
Edward Lachman får
årets Angenieux-pris
I forbindelse med filmfestivalen i Cannes vil amerikanske Edward Lachman få overrakt prisen "Pierre Angénieux ExcelLens in Cinematography". Lachman har bl.a. været cheffotograf for instruktørerne Todd Haynes og Steven Soderbergh.

Med en karriere der spænder over 45 år og flere end 75 filmtitler har Edward Lachman arbejdet som cheffotograf for stribevis af instruktører – bl.a. Werner Herzog, Jonathan Demme, Susan Seidelman, Dennis Hopper, Paul Schrader, Mira Nair, Andrew Niccol, Robert Altman, Todd Solondz og Larry Clark. Og altså også Todd Haynes og Steven Soderbergh.

Mange af de film, Lachman har arbejdet på, er blevet udtaget til visning på Cannes filmfestivalen. Det gælder f.eks. Lightning Over Water af Wim Wenders og Nicholas Ray, Little Wars af Maroun Bagdadi, A Gathering of Old Men af Volker Schlöndorff, The Virgin Suicides af Sofia Coppola, samt Import/Export og Paradise trilogien af Ulrich Seid. Angénieux nævner også med stolthed Steven Soderbergh-filmene The Limey (dansk titel: Englænderen) og Erin Brockovich, for de blev begge optaget med Angénieux zoomobjektiver.

Samarbejdet med Todd Haynes

Angenieux fremhæver dog i endnu højere grad Edward Lachmans samarbejde med instruktøren Todd Haynes i forbindelse med hans seneste fire spillefilm: Far From Heaven, I'm Not There, Carol og Wonderstruck.

"Her fik Lachmans arbejde en ny dimension via en kombination af ekspressionisme og intimitet, klassisk æstetik og moderne stilisme", står der i Angenieux' begrundelse for pristildelingen. "Hans brug af lys fremhæver udpinte skæbners psykologiske nuancer uden at mindske de højfølsomme dramaers sensitivitet. Julianne Moore (i Far From Heaven, 2002) og Cate Blanchett (i Carol, 2015) slikker begge deres sår mens de kæmper for at realisere deres længsel. Det er fantastiske kvinder i en verden, hvor skæbnesvangre forskelle gør det umuligt at vis kærlighed i et samfund, der er falsk og moraliserende.

Begge disse film nominerede Lachman til en Academy Award for bedste kameraarbejde. Og Carol og Wonderstruck blev vist på Cannes festivalen.

Ungdomspris

"Pierre Angénieux ExcelLens in Cinematography" foregår i år den 18. maj i Bu€uel Theatre, og som noget helt nyt bliver der nu også en pris, der skal belønne en ung filmarbejders arbejde.

Edward Lachman vil blive hædret for hans mangeårige indsats i filmbranchen. Men derudover vil Angenieux give den unge kinesiske filmfotograf Cecile Zhang mulighed for at arbejde med et Angenieux zoomobjektiv i forbindelse med hendes næste filmprojekt. Zhang har netop færdiggjort sin uddannelse på Beijing Film Academy, og hun kan altså nu låne et Angenieux objektiv, enten i serien Optimo eller Optimo Anamorphic.

Gå tilbage


Den amerikanske cheffotograf Edward Lachman får den 18. maj i forbindelse med Cannes filmfestivalen overrakt årets Angenieux-pris for mange års godt kameraarbejde. Han er her fotograferet sammen med instruktør Todd Haynes, da de optog filmen Wonderstruck.
Klik for større billede

Film hvor Edward Lachman har
brugt Angénieux objektiver

 • 2017: Wonderstruck, Todd Haynes
 • 2016: Wiener Dog, Todd Solondz
 • 2015: Carol, Todd Haynes
 • 2007: I'm not There, Todd Haynes
 • 2000: Erin Brockovich, Steven Soderbergh
 • 1999: The Limey, Steven Soderbergh
 • 1986: Mother Teresa (Doc), Ann & Jeanette Petrie
 • Tidligere modtagere af
  Angenieux-prisen

 • Philippe Rousselot, ASC, AFC, 2013
 • Vilmos Zsigmond, ASC, HSC, 2014
 • Roger A. Deakins, ASC, BSC, 2015
 • Peter Suschitzky, ASC, 2016
 • Christopher Doyle, HKSC, 2017.

 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+