Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Prolight+Sound 2018
April 2018
Succesen var
til at overse...
Frankfurt har en lang og god tradition for kombinationen af en lys-og-lyd-messe, hvor teknikerne kan se det nyeste udstyr, og en musikmesse, hvor musikerne kan stå og savle over herlige musikinstrumenter. Men i år var succesen til at overse.


Finn Nesgaard

Det kunne næsten ikke være mere uheldigt!

På åbningsdagen for Prolight+Sound 2918 var der nemlig strejke i Frankfurt lufthavn, og det reducerede antallet af besøgende gevaldigt. Men nedturen var faktisk startet længe inden da, for en hel stribe af de store spillere på AV-markedet glimrede ved deres fravær – eksempelvis Sony, Shure, Sennheiser og Martin by Harman.

Med til historien hører dog også, at årets Prolight+Sound i Frankfurt lå praktisk taget samtidigt med NAB i Las Vegas. Og for mange af AV-virksomhederne er det nok svært at være to steder på en gang.

8k projektor

Men der var naturligvis stadig masser af spændende nyheder i Frankfurt. Eksempelvis præsenterede Digital Projection verdensmarkedets første DLP-projektor med 8k-opløsning. Man kan naturligvis spørge, hvem der egentlig har brug for en billedopløsning på 7.680 x 4.320 pixels, svarende til 33 mio pixels? Men imponerende er det. Og udviklingen går jo i den retning.

Prisen?

Projektoren ventes først på markedet i slutningen af året, så prisen er endnu ikke fastlagt. Men den bliver utvivlsomt ganske høj. Til gengæld så lover Digital Projection, at udgifterne til drift og vedligeholdelse bliver lave...

Det danske islæt

Når vi fra avm.dk tager på udstillinger, så retter vi helt automatisk kikkerten mod de danske deltagere, for vi vil hellere have en god, personlig snak på modersmålet, end interviewe de internationale marketingafdelingers "talemaskiner", der siger præcis det samme til ethvert videokamera. Den slags interviews er der i forvejen masser af på internettet.

I år fik vi et helt særligt interview med danske Erik Larsen fra amerikanske ETC. Han går nemlig på pension efter 18 med kommunikation og markedsføring på det europæiske marked, og han kunne fortælle masser af gode historier – om udviklingen af lysteknologien og om samarbejdet med amerikanerne.

Vi mødte også – for første gang – repræsentanter for den danske virksomhed Wahlberg Motion Design, som producerer DMX-styrede motorløsninger til teatre og scener over hele verden.

Og vi mødte naturligvis – igen, igen – folkene fra danske DPA Microphones. De har øget dynamikområdet i fabrikkens miniaturemikrofoner med 14 dB, takket være en helt ny Core processor. Og lydkvaliteten er såmænd også blevet endnu bedre.

Alt dette kan du høre mere om ved at klikke på video-linkene øverst på siden. Og ja, ja – interviewet med Erik Larsen varer 11 minutter, men han har også så meget godt at fortælle.


Gå tilbage


Se video:

18 år med masser af ny lysteknologi
Nu vil kineserne sælge lysudstyr under eget navn
Core processoren er en kæmpesucces
Prisen er skrumpet en mio
Højttaleren er en digital maskine
Vi sælger scene-motorer til hele verden

Digital Projektion præsenterede verdensmarkedets første projektor med 8k opløsning. Den har fået navnet IInsight Laser 8K, men den ventes først på markedet sidst på året, og prisen er endnu ukendt.
Klik for større billede

Danske Erik Larsen har arbejdet 18 år med kommunikation og markedsføring af amerikanske ETCs lysprodukter på det europæiske marked. Nu går han på pension.
Klik for større billede

Danske Wahlberg Motion Design har til huse i Højbjerg i udkanten af Aarhus. Her laver man DMX-styrede motorløsninger til teatre og scener over hele verden.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+