Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Catchbox
April 2018
Publikumsmikrofonen
bli'r kastet rundt
Catchbox er navnet på en skum-mikrofon-boks, som kan tåle at blive kastet frem og tilbage i mødelokalet. Det skaber hurtig og god kontakt med publikum.

Når der skal stilles spørgsmål til f.eks. en foredragsholder, så sker det normalt ved at en trådløs mikrofon bliver båret rundt. Det er besværligt – ikke mindst hvis spørgeren sidder inde midt på en række.

Den problemstilling har et amerikansk team taget op, og resultatet er blevet den såkaldte Catchbox. Det er i realiteten ikke så meget andet end en kvadratisk skumboks, hvor der sidder en lille kuglemikrofon godt beskyttet, og hvor der i det indre er plads til en trådløs mikrofonsender.

Simpelt, men alligevel ganske effektivt, for i stedet for at gå rundt med mikrofonen, så kan man nu kaste den ud til den publikummer, som vil stille et spørgsmål, eller som har en kommentar. Det skaber en afslappet, nærmest ungdommelig stemning i mødelokalet. Og der sker jo ingen skade, hvis mikrofonen skulle ryge på gulvet.

I øvrigt så slukkes der automatisk for mikrofonen mens den kastes, eller hvis den tabes på gulvet.

To varianter

Catchbox'en findes i to varianter. Den ene er et komplet system med mikrofon plus sender/modtager, der arbejder i 2.4 GHz området. Pris 545 euro.

Den anden mulighed er en Catchbox, som kun indeholder en mikrofon, og som derfor skal bruges sammen med en eksisterende trådløs sender og modtager. Men det har man jo i forvejen i ganske mange mødelokaler. Prisen her er 395 euro.

Ifølge Catchbox' hjemmeside, så forhandles produktet af en stribe danske leverandører: Atea, AV Center, Informationsteknik og Volt Distribution. Det hele er dog så nyt, at det kun er sidstnævnte som har Catchbox på hjemmesiden, og det endda uden prisangivelse. Det er derfor endnu ikke muligt at købe produktet på Volt Distributions hjemmeside...

Yderligere information på getcatchbox.com. https://

Gå tilbage


Ideen med Catchbox er, at man kaster den trådløse mikrofon ud til publikummer, som vil stille spørgsmål eller komme med en kommentar. Det skaber en afslappet stemning.
Klik for større billede

Catchbox Lite er et komplet sæt med mikrofon og et sender/modtager-sæt som arbejder 2.4 GHz området. Catchbox Pro er en variant, hvor man selv supplerer mikrofonen med sender/modtager.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+