Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Årsregnskab 2017
Marts 2018
Egmont fortsætter væksten
2017 var et godt år for Egmont. Resultat før skat steg med 11 procent til knap 600 mio kroner, der blev foretaget 20 opkøb i vækstselskaber.

Med en samlet forretningsaktivitet på 13,5 mia kroner er Egmont den største mediekoncern i Danmark – mere end fire gange så stor som DR. Omsætningen er skabt af 6.200 medarbejdere, og den dækker over aktiviteter i 30 lande.

Egmont ejer bl.a. Nordisk Film, TV 2 i Norge, bogforlaget Lindhardt og Ringhof og Egmont Publishing, der udgiver mere end 700 magasiner. Egmont arbejder således med produktion af både tv, film, blade og bøger, men forretningen udvikles i stigende grad ved brug af ny teknologi og data til at levering af indhold på nye brugerflader. Hertil kommer vækstområder som gaming, digitale marketing services og e-commerce, der kan kompensere for et presset bladmarked.

I 2017 blev der gennemført 20 opkøb og tilkøb. Egmonts andel af omsætning i ikke-konsoliderede vækstvirksomheder udgør 2,2 mia. kroner, hvortil kommer 11,3 mia. kroner i konsolideret omsætning. Egmonts samlede forretningsaktivitet i 2017 var dermed 13,5 mia. kroner.

11 procents stigning

Egmonts resultat før skat steg 11 procent til 582 mio. kroner. Resultatet for 2017 er skabt på basis af øgede seerandele for TV 2 i Norge, filmproduktioner, reklamesalg, gode bladtitler i et marked med oplagsfald, et moderat biografår i Danmark og omkostninger til investeringer i vækstområder.

Egmonts egenkapital er 6,2 mia. kroner, koncernen er gældfri, og der er således kapacitet til betydelige investeringer i udvikling og opkøb.

96 mio til almennyttig virksomhed

I 2017 uddelte Egmont 96 mio. kroner til udsatte børn og unge i Danmark og Norge, samt til filmtalenter (under navnet Nordisk Film Fonden). Formålet er en ny almennyttig strategi som skal medvirke til, at alle unge i 2030 vil være i stand til at tage en ungdomsuddannelse.

Egmont afholdt sit første Børnetopmøde i 2017, og den årlige Egmont Rapport satte fokus på, hvad der skal til for at anbragte børn og unge når målet om en ungdomsuddannelse.

400 anbragte børn er nu indskrevet i signaturprogrammet Lær for Livet, hvor de kommer på læringscamp og får en personlig mentor. I Norge støttede Egmont blandt andet projektet Læseven, hvor frivillige læser højt for børn.

Egmont har uddelt 2,9 mia. kroner siden 1920.

Gå tilbage


Egmont er den største medievirksomhed i Danmark. Koncernen ejer bl.a. Nordisk Film og TV 2 i Norge.
Klik for større billede

Egmonts overskud før skat steg i 2017 til 582 mio kroner. 96 mio kroner bruges på udsatte børn og unge i Danmark og Norge samt til støtte af filmtalenter. Resten investeres i koncernens fortsatte vækst.
Klik for større billede

– Jeg tilfreds med udviklingstakten i vækstforretningerne inden for e-commerce, gaming og digitale marketing services, siger Egmonts koncernchef Steffen Kragh (foto Martin_Bubandt).
Klik for større billede

Hovedpunkter fra 2017

 • TV 2, Egmonts public service mediehus i Norge, havde omsætningsvækst som følge af en stærk programflade på nyheder, aktualitet, underholdning og sport, hvilket resulterede i øgede seerandele. TV 2 flyttede ind i to helt nye, topmoderne mediehuse i Bergen og Oslo og tilføjede markante ressourcer til streaming-servicen TV 2 Sumo, som er Norges største målt på omsætning.
 • Nordisk Film leverede et godt resultat på tværs af film, gaming og biografer. Biograferne i Danmark og Norge solgte samlet set ni mio. billetter bl.a. til den egenproducerede norske blockbuster "Den 12. Mand". Nordisk Film investerede desuden i fire nordiske computerspilvirksomheder.
 • Egmont Publishing klarede sig godt i et ellers udfordret printmarked og udbyggede desuden vækstområderne digitale marketing services og e-commerce.
 • Bogforlagene Lindhardt og Ringhof i Danmark og Cappelen Damm i Norge styrkede deres positioner inden for digitale rettigheder og digitale undervisningsmaterialer. Cappelen Damm er Norges største forlag. Lindhardt og Ringhof har nu digitaliseret 20.000 bogtitler.


 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+