Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Rund fødselsdag
Marts 2018
Danmarks royale
instruktør fylder 60
Den 11. marts runder filminstruktøren Marcus Mandal de 60 år. Han er bl.a. kendt for TV-serien "En Kongelig Familie".

Marcus Mandal er instruktør hos Citizen Dane, hvor han laver film for kunder som Mærsk, Novo Nordisk, PET, ISS, Bestseller, Kirk Kristiansen og Rolls-Royce. Han er desuden internationalt anerkendt for sine dokumentarfilm.

Mandals største succes er nok TV-serien "En Kongelig Familie", som er sendt mange gange i primetime på DR1, og som desuden er vist i mere end 150 lande på tv-stationer som History Channel og Discovery. Desuden er filmen "Karen Blixen – Out of This World" én af de mest prisbelønnede danske dokumentarfilm. Den har bl.a. Meryl Streep som medvirkende.

Mandal er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole og på Københavns Universitet (Samfundsfag). Han har arbejdet med tv-nyheder som reporter, vært og redaktionschef, og han har i 10 år været instruktør og redaktionschef på Nordisk Film.

Helt aktuelt

Marcus Mandals seneste film – "Det Digitale Tilbud" – beskriver, hvordan mennesker med autisme kan have stor glæde af digitale medier (Prinsesse Marie medvirker som protektor for Landsforeningen Autisme).

Med den film blev han for nylig kåret som vinder ved Hollywood International Independent Documentary Awards, ved Best Shorts, ved IndieFest Film Awards samt ved MarCom Awards – alle i USA.

Privatlivet

Marcus Mandal indledte allerede sin karriere som 13-årig, da han sammen med en kammerat udgav bogen "De Voksnes Diktatur" på eget forlag, nemlig Forlaget Babypower. Bogen formulerede hvordan mange børn så på deres egen situation i skolen og derhjemme, og den fik stor opmærksomhed i medierne.

Han bor i Taarbæk med sin kone og det yngste af deres tre børn. Han står på ski, spiller tennis og cykler hver dag året rundt de knap 30 km frem og tilbage mellem hjem og arbejde i centrum af København.

Gå tilbage


Marcus Mandal fylder 60 år den 11. marts. Han er en af landets mest succesrige instruktører – med speciale i dokumentar og film med relation til den kongelige familie.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+