Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Public service
Marts 2018
DR står for
85% af kulturstoffet
En opgørelse over kulturdækningen viser, at DR sender markant flere kulturprogrammer end resten af de danske tv-stationer tilsammen.

85 procent af alle kulturprogrammer, som har været sendt på dansk TV de seneste fem år, er blevet vist på DRs kanaler. Det viser en status, som DR Medieforskning har lavet på baggrund TV-stationernes indberetninger til Kantar Gallup. I den forbindelse skal kanalerne nemlig oplyse, om der var tale om nyheder, aktualitet, dansk fiktion, sport, undervisning eller noget helt andet.

Opgørelsen viser, at den samlede kulturdækning i perioden 2013-17 omfattede 23.204 sendetimer, og af dem stod DR for de 19.724. Kulturprogrammerne har f.eks. handlet om arkæologi, historie, kulturhistorie, litteratur, film, teater, ballet og dans, arkitektur og medier.

DRs kulturprogrammer omfatter bl.a. serier som "Historien om Danmark", "Filmselskabet", "Kunstquiz", "Vild med bøger", "Luther i dag", "Slavenation Danmark", "Rejsen til Amerika – de danske udvandrere" og "Danmark ifølge Billed-Bladet".

Kernestof for DR

Generaldirektør Maria Rørbye Rønn betragter – ikke overraskende – kulturstoffet som kernestof for DR:

– I mediedebatten stilles der af og til spørgsmålstegn ved, om vi er dedikeret til kulturstoffet, og vi vil bestemt gerne blive endnu bedre i fremtiden, siger hun. – Men disse tal slår fuldstændig fast, hvilken helt afgørende rolle DR har som kulturinstitution.

Gå tilbage


I "Historien om Danmark" tager Lars Mikkelsen en ny generation af seere med rundt i landet for at fortælle om, hvordan Danmark blev til. DR-serien består af i alt 12 programmer (foto Bjarne Bergius Hermansen).
Klik for større billede

Flemming Møldrup er vært for "Vild med bøger". Her har han besøg af forfatteren Leonora Christina Skov (foto Bjarne Bergius Hermansen).
Klik for større billede

Kunstquiz med Adrian Hughes er et af DRs kulturprogrammer.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+