Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

CPH:DOX
Marts 2018
Danmark får en sofabiograf
Copenhagen International Documentary Film Festival er en af verdens største dokumentarfilmfestivaler. Den femtende udgave finder sted fra 15. til 25. marts 2018.

CPH:DOX blev grundlagt i 2003 af festivalens nuværende direktør, Tine Fischer. Med støtte fra både branchen og den nationale presse voksede festivalen fra et besøgstal på 14.000 i det første år til 97.500 i 2017. Så mon ikke arrangørerne håber, at besøgstallet vil overstige 100.000 i år...

Programmet favner alt fra film af de største internationale dokumentarister til de unge talenter, fra store biograffilm til den snævre videokunst i feltet mellem det cinematiske og museale. Med afsæt i dokumentarfilmen vil CPH:DOX skabe nye kreative perspektiver og fremme krydstænkningen mellem film og en bred vifte af relaterede kunst- og medieformer.

– Det er dette festivalformat, der på rekordtid har gjort CPH:DOX til én af verdens største publikumsbegivenheder inden for dokumentarområdet, siger Katrine Ravndal, som er presse- og kommunikationschef for CPH:DOX.

Koncerter og debatter

Ud over dokumentarfilmene byder CPH:DOX på audiovisuelle koncerter, talks & debatter, kunstudstillinger, masterclasses, regionale filmevents, et skole- og familieprogram, et studieprogram, Everyday-workshops og brancheaktiviteter som CPH:Conference, CPH:Market, CPH:Lab, samt den internationale finansierings- og ko-produktionsevent CPH:Forum.

Det hele foregår i tidsrummet 15. til 25. marts.

Kunsthal Charlottenborg

CPH:DOX er centreret omkring Kunsthal Charlottenborg, som huser alt fra filmvisninger og koncerter til internationale brancheaktiviteter.

Kunsthallen bliver indrettet i samarbejde med det danske møbelbrand Normann Copenhagen, og det er takket være dette samarbejde, at CPH:DOX nu kan præsentere Danmarks første sofabiograf, Social Cinema. Her kan man opleve store dokumentarfilm i tilbagelænede omgivelser.

Kunsthal Charlottenborg byder også på en mere almindelig biograf, en spektakulær Virtual Reality-biograf, en kurateret kunstudstilling, en interaktiv udstilling, samt flere talk- og loungeområder.

Filmprogrammet

Årets program byder på flere end 200 nye film, hvoraf over 100 er premierer med instruktørbesøg. Med Kunsthal Charlottenborg som festivalcentrum breder CPH:DOX sig ikke blot ud i hele byen, men også ud i hele landet med landsdækkende visninger og debat.

Yderligere information på cphdox.dk.

Gå tilbage


Via et samarbejde med det danske møbelbrand Normann Copenhagen præsenterer CPH:DOX Danmarks første sofabiograf, kaldet Social Cinema. Her kan man opleve store dokumentarfilm i tilbagelænede omgivelser, når festivalen slår dørene op den 15. marts.
Klik for større billede

CPH:DOX er en af verdens største dokumentarfilmfestivaler. Sidste år nåede besøgstallet op på 97.500, så mon ikke arrangørerne håber, at besøgstallet vil overstige 100.000 i år...
Klik for større billede

Også i år bliver der en Virtual Reality biograf som præsenterer noget af det bedste fra den interaktive verden. VR-biografen etableres via et samarbejde med Kupéens og B&O.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php