Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Adobe After Effects
Marts 2018
25 år i
filmmagiens tjeneste
Filmen Jurassic Park blev årets første store biografsucces i 1993. Dens stærke visuelle effekter med faretruende dinosaurer var skabt med en teknologi, der i dag er kendt som Adobe After Effects.

Siden starten for 25 år har Adobe After Effects været et af filmindustriens vigtige kreative værktøjer. Det har bl.a. været brugt til produktionen af storfilm som Avatar, Spiderman, Mænd som hader kvinder og Blade Runner: 2049.

Gennem årene har After Effects – naturligvis – været gennem en kontinuerlig videreudvikling. Og softwaren bruges derfor stadig flittigt af film- og produktionsselskaber – også her i Norden.

Jurassic Park

Det hele startede med produktionen af Jurassic Park.

Produktionsholdet brugte specialudviklet software til skabelsen af filmens virtuelle verden, men det var After Effects som gjorde det muligt at kombinere de 3D-skabte dinosaurer med de traditionelle filmptagelser i 2D.

Jurassic Park forandrede filmindustrien for altid, og den vandt da også velfortjente Oscars for "Best Visual Effects", "Best Sound Mixing" og "Best Sound Editing". Desuden var filmen en vigtig inspirationskilde for det team af programmører, som har gjort After Effects til hvad det er i dag.

Yderligere information om Adobe After Effects.

Gå tilbage


Jurassic Park kom til at skabe filmhistorie, da den kom op i biograferne i 1993. Det tekniske grundlag for kombinationen af dinosaurer i 3D-grafik og skuespillere i almindelige 2D filmoptagelser var den software, som vi dag kender under navnet Adobe After Effects (Copyright: Universal/courtesy Everett / Everett Collection).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+