Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Arri Alexa LF
Februar 2018
Nu er Arri
"større" end DSLR
På den netop afholdte 2018 BSC Expo udstilling i London har Arri lanceret et helt nyt digitalt filmkamera, hvor sensoren er endnu større end de full frame sensorer vi kender fra DSLR-kameraerne.

Arris nye large-format kamerasystem omfatter både Alexa LF kameraet, Arri Signature Prime objektiver og en ny LPL lens mount.

Den nye large-format sensor er en anelse større end fotokameraernes full frame. Dermed kan Alexa LF optage native 4K i Arris hidtil bedste kvalitet. Filmfotografer kan udnytte det store formats æstetiske muligheder og samtidigt bevare den farvegengivelse, de hudtoner, de HDR-muligheder og de WCG workflows, som de kender fra de eksisterende Alexa kameraer. Filformatmæssigt kan man også arbejde videre med eksempelvis ProRes og ukomprimeret, ukrypteret ArriRAW med indtil 150 bill/sek.

Objektiverne

Et nyt, større sensorformat kræver naturligvis nye objektiver, som dækker den større sensor.

Sammen med Alexa LF lancerer Arri derfor 16 large-format Signature Prime objektiver, som tilsammen dækker området 12 mm til 280 mm – dvs. fra supervidvinkel til ganske kraftig tele. Objektivernes lysstyrke er T1.8, hvilket giver mulighed for ekstremt kort skarphedsdybde, og dermed flot bokeh.

Arri har også benyttet lejligheden til at lancere en ny lens mount, kaldet LPL, til afløsning for den traditionelle PL mount.

Den nye mount har større diameter og kortere afstand ned til kameraets sensor, hvilket har muliggjort, at de nye Signature Prime objektiver både er mindre og lettere end traditionelle filmobjektiver. LPL mounten vil også blive udviklet til andre Arri kameraer som Alexa Mini, og den bliver udliciteret til andre kamerafabrikker.

Kompatibilitet

Takket være en PL-LPL adapter har Arri sikret, at man bruge eksisterende PL-objektiver med det nye kamera – både Super 35 og full frame objektiver. Adapteren sættes i LPL mounten uden brug af værktøj, så filmholdet kan hurtigt skifte mellem nye og gamle objektiver.

Man kan også få ombygget de eksisterende Alexa, Alexa Mini og Amira kameraer med den nye LPL mount, så disse kameraer kan bruges sammen med de nye Arri Signature Prime objektiver såvel som med kommende LPL objektiver.

Yderligere information på arri.com/largeformat

Gå tilbage


Det nye Arri Alexa LF kamera har en sensor, som er endnu større end full frame 24 x 36 mm. Det giver bedre muligheder for at arbejde med skarphedsdybde og bokeh. Prisen for kamerahuset starter ved 550.000 kroner.
Klik for større billede

Sammen med det nye kamera kommer Arri med 16 nye Signature Prime objektiver som passer til den nye LPL mount. Fordelen ved den nye mount er at objektiverne kan gøres både mindre og lettere.
Klik for større billede

Takket være en adapter kan man fortsat bruge sine PL-objektiver på det nye Alexa LF kamera. Og eksisterende Arri kameraer kan udstyres med LPL-mount, så de kan bruges med de nye LPL-objektiver.
Klik for større billede

Filmhistorien

Det måtte jo komme – filmkameraet med en sensor, som er større end det traditionelle 24 x 36 mm format.

Forhistorien er, at man helt tilbage i slutningen af 1800-tallet skabte 35 mm rullefilmen til netop filmoptagelser, og at denne filmtype senere blev almindeligt udbredt til fotografering – med Leica som den første store bannerfører. Men der var den forskel mellem film og foto, at filmbillederne lå på tværs af filmstrimlen, mens stillbillederne lå på langs. Derfor blev det enkelte filmbillede mindre end halvt så stort som fotografiets negativ. Og denne lillebrormodel har fulgt filmbranchen helt op til i dag.

Med Arri Alexa LF er filmbranchen nu formatmæssigt på højde med, og faktisk også en anelse foran stillfotograferne og deres full frame 24 x 36 mm DSLR-kameraer.


> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+