Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Artifical Intelligence
Januar 2018
Woznis højdepunkter
blev autogenereret
På Danmons nyligt afholdte medieseminar fortalte IBM-evangelist Doug Clark bl.a. om, hvordan udviklingen af kunstig intelligens har effektiviseret TV-produktionerne fra grand slam tenniskampene. Det gjaldt f.eks. turneringen i Melbourne, som blev vundet af Caroline Wozniacki.

Lidt forsimplet kan man sige, at højdepunkterne i Wozniackis kampe blev skabt ved hjælp af artificial intelligence, også kaldet AI.

For det første blev pauser i kampene udfyldt med korte sammenklipninger af højdepunkterne fra det foregående serveparti, og disse sekvenser var skabt automatisk. Og for det andet havde spillerne efter kampen adgang til en detaljeret udskrift af deres eget spil sat i relation til modstanderens: Forhånd, baghånd, slag tæt på nettet etc. De fik derfor en ekstra mulighed for at lære af deres fejl og dermed stå endnu stærkere i deres næste kamp.

– Det er vores Watson teknologi, der er basis for denne mediemæssige udvikling, siger Doug Clark fra IBM. – Arbejdet med tenniskampene begyndte for tre år siden i forbindelse med Wimbledon. Dengang skulle Watson først og fremmest lære spillets regler. Men AI-teknologien også skulle lære at bruge ansigtsgenkendelse til at se hvilken spiller der er i billedet, talegenkendelse til oversættelse af kommentatorernes snak til skrift, samt publikums reaktioner som en ekstra indikering af hvad der sker på banen. Og så skulle Watson naturligvis lære, hvordan TV-producerne ønsker at resuméerne skal tage sig ud.

– Det sidste blev klaret ved at Watson analyserede optagelser fra tidligere kampe og satte dem i relation til de resuméer, som producerne havde genereret på traditionel vis. Resultatet er, at man i dag kan lave endnu bedre transmissioner fra de store grand slam turneringer uden at arbejdet er blevet større. Snarere tværtimod.

AI-filmen Morgan

Doug Clark nævner også Ridley Scotts seneste film Morgan. Det er en film der handler om, hvordan man i et fremtidsscenarie har skabt et "menneske" med kunstig intelligens – og om alle de komplikationer det kommer til at medføre.

Filmen i sig selv er skabt på normal Hollywood-vis. Men dens trailer er sammenklippet med hjælp fra artificial intelligens.

– Normalt bliver traileren skabt over en tremåneders periode, siger Doug Clark. – Men takket være vores Watson teknologi, så blev hele filmens materiale gennemgået og klippet sammen til traileren på kun 24 timer!

– Før vi var nået så langt havde Watson været igennem en omfattende proces med analyse af 100 science fiction film i den mørke horror-genre, samt de tilhørende trailers. Doug Clark understreger dog, at der også var menneskehænder ind over, inden at den færdige trailer var klar til brug.

For IBM var projektet en voldsom investering i markedsføring af de muligheder, der er i artificial intelligence. Og målet var bestemt ikke, at IBM med tiden skal overtage en del af filmselskabernes arbejde.

– Vi leverer blot de værktøjer som mediebranchen kan bruge til at effektivisere deres produktion, siger han.

Kolossale datamængder

På Danmons seminar nævnte Doug Clark også den kolossale udvikling der i mængden af digitale data, herunder ikke mindst videomateriale.

– 90% af de data, vi har i dag, er skabt indenfor de seneste to år, siger han, – og giganter som Facebook, Google og Amazon står klar til så at sige at æde jeres frokost! Det samme gælder jeres nærmeste konkurrenter, for de analyserer jeres digitale indsats for derefter at gå til modangreb!

– Det første problem er faktisk at få overblik over det kolossale digitale indhold, som forbrugerne har adgang til, for der mangler ofte metadata. Her er det, at Watson kan gennemgå hele materialet i intelligent lyntempo. Og efterhånden som Watson bliver videreudviklet, så kan analyseresultaterne blive opdateret. F.eks. arbejder vi på at udvide Watsons sproglige kompetencer, som i dag er koncentreret omkring til i hovedsprog. Men målet er at en lang række andre sprog, herunder dansk, skal med i puljen.

Skyen

Et andet af Doug Clarks hovedemner er den stigende brug af skyen – the cloud.

– Brug af skyen kan reducere jeres datacentre med 70 procent, siger han, – og her er netop medieindustrien den mest spændende og krævende branche. 64% af jeres kunder, dvs. seerne, oplever nemlig dårlig netperformance som et stort problem, og når der er problemer, så vil 36 procent af dem højst vente 15 sekunder, inden de skifter til en anden kanal.

– Det er derfor vigtigt, at der foregår en løbende monitorering af netværket, og at der sker et automatisk skift til et andet, når der opstår problemer. Det er i det hele taget vigtigt at være på forkant med den teknologiske udvikling. F.eks. er det ikke nok at registrere, at kunden kan li' film med Tom Hanks. De tilbud man giver skal også indeholde forslag til fornyelse af repertoiret. Og det kan f.eks. være en dårlig idé at foreslå den dystre film Morgan, hvis det er regnvejr udenfor – så var det måske bedre at foreslå en mere positiv og solskinnende film.

Og når vi nu taler om det dystre, så nævner Doug Clark, at over halvdelen af de virksomheder, som figurerede på Fortune 500 listen i år 2000 ikke længere eksisterer...

Yderligere information på youtube.

Gå tilbage


Pauserne i grand slam tenniskampe som US Open, Wimbledon og Australiam Open bliver peppet op med korte sammenklip af højdepunkterne fra det foregående serveparti. Og disse sekvenser genereres i dag automatisk af IBMs AI-teknologi kaldet Watson.
Klik for større billede

– 90% af de data vi har i dag er skabt indenfor de seneste to år, siger Doug Clark fra IBM, – og giganter som Facebook, Google og Amazon står klar til at æde jeres frokost! Det er derfor vigtigt at udnytte de muligheder, der er i kunstig intelligens.
Klik for større billede

IBMs Watson teknologi omfatter både Artificial Intelligence, Machine Learning og Deep Learning. Resultatet er en teknologi, som mediebranchen kan bruge til effektivisering af eksempelvis sportsprogrammer og produktion af filmtrailers.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+