Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Online markedsføring
Januar 2018
Mange spilder penge
på videoproduktion
De fleste virksomheder bruger video i markedsføringen, og om få år vil 80 procent af danskernes online-tid blive brugt på videoer. Men mange af markedsføringsvideoerne er ikke pengene værd, siger ekspert.

Når vi er online enten på vores smartphone, tablet eller computer så går 30 procent af tiden med at se videoer, og det tal er kun stigende. Forventningen er, at vi i 2020 vil bruge over 80 procent af vores online-tid på at se videoer. Men der er hård kamp om kundernes gunst på den digitale markedsplads, og mange virksomheder famler i blinde.

– Video er vejen frem i forhold til online markedsføring, siger Henrik Brændgaard fra Videofabrikken.dk i Kolding. – Tallene viser nemlig, at video kan øge den tid kunderne bruger på hjemmesiden med 54 procent, og det har naturligvis stor betydning i forhold til SEO-resultaterne.

Mange danske virksomheder er fulgt med udviklingen og får i dag produceret video til hjemmesiden. Men ifølge Henrik Brændgaard er pengene ofte spildt, fordi der har været mere fokus på at få produceret en video end på selve formålet med den. Og det er ikke nok med en middelmådig præsentationsvideo – som for fem år siden.

Kundernes behov

Fynske Australian Bodycare er en af de virksomheder, der med succes har kastet sig ud i videomarkedsføring. Og her satser man på videoer som bringer kunderne helt tæt på produktet, og giver svar på deres spørgsmål:

– Kunderne bruger nettet, når de søger information om vores produkter, for de foretrækker at sidde for sig selv og se nærmere på for eksempel produkter mod uren hud, forklarer marketingchef Morten Bo Madsen fra Australian Bodycare. – Men de skal også kunne se, føle og nærmest røre ved produktet, og det kan vi aldrig komme i nærheden af med tekst alene.

I samarbejde med Videofabrikken.dk har Australian Bodycare derfor udviklet et koncept med videoer, der bruges på tværs af landegrænser, og som ikke kun bruges af virksomheden selv, men også af deres forhandlere og samarbejdspartnere. Henrik Brændgaard forklarer, at han godt kunne flyve til Australien og lave en fed præsentationsvideo om firmaet. Men sådan en video giver ikke kunderne svar på de spørgsmål, de måtte stå med, og derfor skaber den ikke det samme engagement.

Australian Bodycare valgte derfor i stedet at lave en såkaldt tutorial der viser, hvordan kunderne får mest ud af produkterne.

– Det er tidligt i forløbet, men allerede nu kan vi se en svag stigning i antallet af hjemmesidebesøg, der fører til et salg. Forventningen er, at vi kan hæve tallet med 10-20 procent, siger Morten Bo Madsen. – Den største forskel kan vi dog se på de sociale medier. Her når vi nemlig ud til tre-fire gange så mange, når der ikke bare er stillbilleder på opslaget, men også video...

Gå tilbage


Tallene viser, at en virksomhed kan hæve den tid kunderne bruger på hjemmesiden med 54 procent, hvis der er video på hjemmesiden. Men det kræver, at det er videoer som kunderne vil bruge tid på at se...
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+