Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Radio/TV Storbyen
Januar 2018
Gratis mediekursus
– og måske et flexjob...
Fra mandag den 12. februar og to uger frem afholder Radio/TV Storbyen et reportage- og studieværtkursus. Målet er at få nye kræfter til produktionsmiljøet...

Med det efterhånden ganske store antal TV-kanaler og -stationer er der masser af distributionsmuligheder. Men der skal jo også produceres indhold, og det skal være så godt som overhovedet muligt. Derfor arrangerer Radio/TV Storbyen nu et 10 dages reportagekursus med støtte fra Kulturministeriet.

– Det kræver både mod og overblik, og ikke mindst

nysgerrighed og menneskeforståelse at være mediereporter, siger Alex Heick fra Bispebjerg Lokalradio og TV. – Ud over at træne i at håndtere optagelses- og redigeringsredskaber vil kursets deltagere derfor lære, hvordan man opbygger personlig tilstedeværelse og spontanitet, og hvordan man håndterer det uventede. Forberedelse er vigtig, men man skal også kunne inspirere og "åbne" andre – f.eks. dem man interviewer...

Kursets indhold

Under vejledning af erfarne, professionelle folk bliver kursusdeltagerne bl.a. undervist i:

 • Interviewteknik
 • Forarbejde og planlægning af indslag
 • Betjening af mikrofon, recorder, kamera, mix
 • At være studievært
 • Sprog og udtale.
 • Hvad er en nyhed, hvad er vigtigt og relevant?
 • Redigeringsprogrammer (Audacity til radio og Pinnacle til TV).
 • Podcast/webkanal-opbygning
 • Rettigheder og pligter i lovgivningen.
 • Efterfølgende vil kursusdeltagerne kunne videreudvikle kompetencerne via praktikplads på Radio/TV Storbyen, eller de kan få tilknytning til radio eller TV i flexjob, som frivillig, eller hvad der ellers passer til deres arbejdssituation.

  Hvem underviser?

  Kurset ledes af den erfarne dramatiker, filminstruktør og skuespillerpædagog Carl van Webber. Han kom til Danmark fra USA i 60'erne, og han har siden da arbejdet for bl.a. DR Drama, på Det Kongelige Teater og på Århus Teater. Han har desuden været leder af Scenografilinjen på Danmarks Designskole, han har været leder på Københavns Film- & Teaterskole, og han har instrueret et stort antal kortfilm og TV serier.

  Carl van Webber vil være til stede under hele kursusforløbet, og han vil stå for koordinationen af en række fagspecialisters undervisning.

  Gratis at deltage

  Det er gratis at deltage på kurset. Men for at undgå at pladser reserveres af folk, der alligevel ikke dukker op, så skal man ved tilmeldingen indbetale et depositum på 400 kroner. Det vil så blive refunderet ved fuldendt kursus – samtidig med udlevering af kursusbevis.

  Kurset arrangeres af Bispeberg Lokalradio i samarbejdet med HF-Centret Efterslægten. Undervisningen foregår i tidsrummet 10:00 til 15:30 i Bispebjerg Lokal-TVs lokaler på Biblioteket/Kulturhuset, Rentemestervej 76, 2400, og på Efterslægten, Efterslægtsvej, 2400.

  Kurset løber fra mandag den 12. februar til og med fredag den 23. februar. Tilmelding sker ved at sende SMS til 3021 8229 eller mail til tv@dkdrama.tv

  Yderligere information på www.bltv.dk.

  Gå tilbage


  Bispebjerg Lokalradio og Lokal-TV inviterer medieinteresserede til et gratis 10 dages kursus med temaet "Den nødvendige aktuelle reportage". Kurset strækker sig fra mandag 12. februar til fredag 23. februar. Kurset er støttet af Kulturministeriet.
  Klik for større billede

  Kurset ledes af Carl van Webber, som bl.a. har arbejdet for DR Drama, Det Kongelige Teater og Århus Teater.
  Klik for større billede

  – Ud over at håndtere optagelses- og redigeringsredskaber, så kommer kursusdeltagerne til at lære, hvordan man som mediemenneske opbygger personlig tilstedeværelse og spontanitet, siger Alex Heick fra Bispebjerg Lokalradio og TV.
  Klik for større billede

  Fakta om Bispebjerg Lokalradio

  Bispebjerg Lokalradio blev stiftet i 2001 og har siden da produceret radio, der sendes på FM i København. Stationens sendenavn skiftede den 1. januar til Radio Storbyen. Man sender aktuelt ca. 50 timer ugentlig på FM 90.4 og 89.6.

  Fakta om Bispebjerg Lokal-TV

  Bispebjerg Lokal-TV blev grundlagt i 1996 og sender TV 24/7. Programmerne kan ses med antenne i HD-kvalitet på Kanal 56 og 66 i Storkøbenhavn og på flere kabelnetværk.

  TV Storbyen sender alle dage hele døgnet og hele året. Der sendes bl.a. lokal-TV, ny dansk film og drama, kunstfilm, debatter samt kultfilm og klassiske film. Og det er alt sammen totalt reklamefrit.


  > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+