Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Medieanalytikeren
December 2017
Jeg er ikke en domænehaj
Allerede i 2011 fik medieanalytikeren Claus Bülow Christensen ideen til en dansk version af Netflix. Han købte derfor domænenavnet danflix.dk.

Når nu de politiske vinde blæser i retning af, at DR skal beskæres med eksempelvis 12,5%, så er det egentlig en god idé at lade pengene blive i medieverdenen i form af en konkurrent til de eksisterende public service-kanaler. Den idé har man jo allerede virkeliggjort på radioområdet i form af Radio 24syv, og det har ikke alene skabt flere lyttere til dansk taleradio som helhed, men ifølge statistikkerne også til vores gamle taleradio, P1.

Det lyder også som en god idé, at den nye rent danske TV-kanal og streamingtjeneste skal gå under navet Danflix – med en tydelig reference til den succesrige verdensomspændende streamingtjeneste netflix.com. Problemet er bare, at domænenavnet danflix.dk allerede blev købt i 2011 af medieanalytikeren Claus Bülow Christensen. Og han vil nok ikke uden videre give det fra sig.

Forud for sin tid

– Da Danflix poppede op i mit hoved i 2011 var der i grunden ingen der troede på streaming, men det har især Netflix vendt op og ned på, siger Claus Bülow Christensen. – Siden da er udviklingen dog gået i retning af et mere individualiseret mediebillede, hvor udbyderne laver hver sin streamingtjeneste i stedet for én samlet. Men nu har politikerne pustet nyt liv i "Danflix-ideen".

– Jeg er jo ikke domænehaj, siger han. – Jeg lever af at give god rådgivning inden for digital medieudvikling, så lad os da endelig snakke om det. Jeg tænkte tanken for seks år siden, så jeg vil da gerne være med på eventyret med at bygge Danflix. Og så kan de jo få et domænenavn med i købet...

Kilde dr.dk/nyheder.

Gå tilbage


– I 2011 da Danflix poppede op i mit hoved var der i grunden ingen, der troede på det her streaming, siger medieanalytikeren Claus Bülow Christensen. Han ejer danflix.dk, og lægger op til en deal, hvor han selv skal indgå i det nye medieprojekt.
Klik for større billede

Sagen kort

 • Venstre foreslår, at alle mediebrugere i Danmark fremover skal have adgang til et omfattende dansk produceret indhold på en app og en 24-timers TV-kanal, der kommer til at hedde Danflix.
 • Danflix skal være en dansk public service-pendant til streamingtjenesten Netflix, og den skal finansieres af licensmidler.
 • Venstre foreslog forud for forhandlingerne om det nye medieforlig, at der skal tages 400 millioner licenskroner fra DR samt 100 millioner fra mediestøtteordningen og sendes over i en styrket public service-pulje.
 • Venstre mener, at alle danske medier, hvad enten de laver radio, tv, podcast, web eller er trykte medier, skal kunne søge støtte fra puljen, og alt det indhold, som bliver lavet med støtte fra puljen, skal bringes på app'en og streamingtjenesten Danflix.
 • I dag er public service-puljen på 35 millioner kroner, men med Venstres forslag vil den vokse til over 500 mio kroner.

 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

  sojle.php