Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Fremgang i TV 2-familien
December 2017
Udfordringen er
de unge seere
TV 2s indholdsdirektør glæder sig over et 2017, hvor fire TV 2-kanaler voksede i seerandel, hvor TV 2-familien fik samlet seerfremgang for tredje år i træk, og hvor TV 2 Play nåede nye højder.

– 2017 har været et godt år for TV 2-familien, siger TV 2s indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen. – Vores samlede seerandel er vokset for tredje år i træk – nu til knap 38 procent af danskernes TV-sening. 2017 bliver rekord-år for både TV 2 Sport, TV 2 News og TV 2 Fri, og også TV 2 Charlie har oplevet fremgang.

– Hertil kommer, at vores 2s streamingtjeneste, TV 2 Play, har rundet 350.000 abonnenter og flere end 700.000 brugere.

Alt det vi deler

– For fire år siden gjorde vi relevans og senere "Alt det vi deler" til nøglebegreber for TV 2s hovedkanal, siger Anne Engdal Stig Christensen. – Det har været en succes, og vi er nu i gang med at brede relevans-begrebet ud til andre kanaler.

Flere og flere ser News, og eksempelvis har eftermiddagsprogrammet "News & Co." været med til at gøre kanalen mere relevant for de nyhedsinteresserede. TV 2 Fri er blevet danskernes foretrukne livsstilskanal med danske og udenlandske programmer i genren.

– Vi har også gjort TV 2 Charlie mere interessant for de nye 50-årige i kraft af bl.a. nye musikprogrammer og nye fiktionsserier, herunder den danske serie "Mercur", som i år satte den ene seerrekord efter den anden. Bl.a. på grund af markant flere 50-60-årige seere øger Charlie sin samlede seerandel i 2017, og det glæder vi os naturligvis over, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Stigende nyhedssening

Det er ikke alene på News, at nyhedsseningen er vokset i 2017. Også alle de store nyhedsudsendelser på TV 2s hovedkanal har fremgang, herunder 18 Nyhederne, der i efteråret 2016 blev udvidet, og 19 Nyhederne, som i de seneste måneder har været landets mest sete nyhedsudsendelse.

– Vi har skruet op for nyhedsdækningen og for public service-indsatsen, og danskerne følger med i dækningen. Det er en stor opmuntring, at danskerne vælger vores nyhedsudsendelser i en tid, hvor der er fokus på at sikre troværdig nyhedsdækning til seere og brugere, siger Anne Engdal Stig Christensen, der også glæder sig over kommunalvalgdækningen. Den blev nemlig fulgt på både på TV 2-Regionerne, TV 2 og TV 2 News.

Med en seerandel på 4,2 procent kommer TV 2 News ud af 2017 som Danmarks sjettemest sete kanal. Det er en fremgang på knap 20 procent i forhold til 2016.

Danske sportsstjerner

Også TV 2 Sport sætter rekord i 2017 med en seerandel på 2,2 procent, hvilket er den højeste share, som en dedikeret sportskanal har haft i Danmark. TV 2 Sport er nu større end summen af de øvrige rene sportskanaler i Danmark – TV3 Sport og Eurosport-kanalerne.

– Det er karakteristisk, at TV 2 Sports fremgang primært er skabt af danske sportsstjerner og danske sportsrettigheder. På TV 2 Sport har vi næsten hver dag kunnet fejre store danske sportsfolk inden for bl.a. badminton, tennis og håndbold, siger Anne Engdal Stig Christensen.

Fokus på de unge i 2018

Mens fire TV 2-kanaler går frem i 2017 har TV 2 Zulu haft udfordringer på grund af ændrede TV-vaner hos de yngre seere.

– Det handler primært om et skifte i måden at se indhold på, og derfor er det glædeligt, at Zulus programmer fungerer så godt på TV 2 Play. Vi drejer hele tiden indholdsprofilen på Zulu for at komme tættere på de unges virkelighed, og der er blevet taget rigtigt godt imod de nye tiltag. I 2018 fortsætter vi retningen på bl.a. fiktionsområdet, hvor vi præsenterer anden sæson af "Perfekte Steder", siger Anne Engdal Stig Christensen.

– Generelt vil vi i 2018 sætte mange kræfter ind på at komme tættere på de unge seere og brugere, og vi vil vise, at TV 2 og især TV 2 Zulu fortsat er relevant for de yngre målgrupper.

TV 2s hovedkanal ender 2017 med en seerandel på godt 24 procent, hvilket er en tilbagegang på cirka ét procentpoint i forhold til 2016.

Gå tilbage


TV 2s indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen, glæder sig over seerfremgang til TV 2-familien i 2017 (foto Miklos Szabo / TV 2).
Klik for større billede

Både TV 2 News og TV 2 Nyhederne har seerfremgang i 2017. På billedet ses TV 2s aktuelle værter på 18, 19 og 22 Nyhederne, (fv) Cecilie Beck, Poul Erik Skammelsen, Natasja Crone, Mikael Kamber og Karin Cruz Forsstrøm. I 2018 får de en ny værtskollega, nemlig Lasse Sjørslev (foto Per Arnesen / TV 2).
Klik for større billede

Blandt de mange nye programmer og sæsoner, som TV 2 indleder 2018 med, er Danmarks mest sete og længstlevende dokumentarserie "Årgang 0". Fra 2. januar klokken 20.00 kan man igen møde trekløveret Stephanie (tv.), Christian og Rachel (foto Camilla Hay / TV 2).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php