Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Viaplay Original
November 2017
Dansk/norsk krimiserie
får millionstøtte
Den nye Viaplay Original tv-serie bliver produceret af danske Good Company Films og norske Cinenord. Serien er netop blevet tildelt otte millioner danske kroner i støtte fra Norsk Filminstitutt.

MTG's nye dramasatsning har fået titlen Wistinger, og den er baseret på forfatteren Jørn Lier Horst' to krimier af samme navn. Serien er en af de største drama-satsninger i Norge nogensinde. Og det er netop blevet offentliggjort, at projektet modtager 8 millioner danske kroner (10,5 mio NOK) i støtte fra det Norske Filminstitutt som en del af et samlet budget på over 113 millioner norske kroner.

Den internationalt kendte skuespiller Sven Nordin spiller hovedrollen som efterforskeren William Wisting. Optagelserne starter 17. januar 2018.

Handlingen

Serien handler om William Wisting, en hårdtarbejdende kriminalbetjent, der ofrer alt – herunder familielivet – til fordel for jobbet. I dramaserien om Wisting er hans børn blevet voksne, og hans kone er gået bort, mens julefejringen er truet af Norges største seriemordersag. Samtidig begynder datterens historie om en ensom afdød nabo at krydse politiets efterforskning.

– Vores ambition er at blive Nordens førende producent af originalt indhold, og vi er stolte over den anerkendelse, som støtten fra Norsk Filminstitutt er udtryk for, siger Jakob Mejlhede, Executive Vice President for MTG Programming & Content Development. – "Okkuperet", som er vores første norske Viaplay-original, har allerede vist med succes i Norden, og den suces vil vi nu bygge videre på.

Wisting-bøgerme er oversat til 30 sprog – med de prisbelønnede Jagthunde og Hulemanden i spidsen. Tv-serien har også internationalt potentiale, for den er allerede solgt til Tyskland.

Serien er produceret af Cinenord Drama AS med producerne Silje Hopland Eik, Terez Hollo-Klausen, Anni Fernandez og Cindy Hanson. Katarina Valen Zeiner og Trygve Allister Diesen står bag manuskriptet.

Producer Anni Faurbye Fernandez fra danske Good Company Films har tidligere haft succes med krimiserier som Wallander og Stig Larssons Millenium-trilogi.

Gå tilbage


Dramaserien Wisting er en Viaplay Original, som kommer til at bestå af i alt ti episoder. Serien får premiere i starten af 2019.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php