Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Stærkere billeddækning
November 2017
Ritzaus Bureau
overtager Scanpix
Ritzau købte i april fotobureauet Polfoto. Nu overtager Ritzau også Scanpix, og styrker dermed sin position yderligere som mediernes nyhedsbureau, der leverer tekst, lyd og billeder i de ønskede formater.

Berlingske Media har torsdag indgået en aftale om salg af Scanpix til Ritzaus Bureau A/S. Ritzau overtager alle Scanpix' medarbejdere, billedsystemer, aftaler med kunder og samarbejdsaftaler med leverandører samt en salgsagentaftale på billederne fra Berlingske Medias billedarkiv. Overdragelsen af Scanpix sker med virkning fra den 1. januar 2018.

– Kerneforretningen hos os er bureauvirksomhed, og i en nyhedstjeneste er tekst og billeder to sider af samme sag, siger Lars Vesterløkke, administrerende direktør og chefredaktør i Ritzaus Bureau. – Overdragelsen vil styrke billeddækningen og give os bedre muligheder for at finde nye veje og løsninger for vores kunder.

Berlingske Media fortsætter efter frasalget af Scanpix som en af fotobureauets største og vigtigste billedkunder, ligesom Berlingske Media også vil være en vigtig leverandør af billeder til fotobureauet.

– Ved at overlade ejerskabet af Scanpix til Ritzau er vi med til at skabe et stærkt billedbureau, som fortsat kan levere et dybt og bredt produktudvalg, siger Berlingske Medias CFO, Dennis Kilian.

Parterne har aftalt ikke at offentliggøre vilkårene for overdragelsen.

Fakta

Scanpix er Danmarks førende billedbureau med over 25 millioner billeder i de digitale og fysiske arkiver. Scanpix producerer, distribuerer og sælger billeder og arbejder tæt sammen med søsterselskaber i Sverige og Norge og desuden med Reuters og AFP.

Ritzaus Bureau er Danmarks førende nyhedsbureau med fokus på hurtig og troværdig nyhedsproduktion. Ritzaus Bureau leverer døgnet rundt nyheder i tekst, lyd og billeder til de danske medier, myndigheder, organisationer og virksomheder.

Berlingske Media driver bl.a. Berlingske, BT, Metroxpress, Weekendavisen, Radio24syv og en række digitale aktiviteter. Virksomhedens historie går tilbage til 1749, hvor forløberen for Berlingske, Kjøbenhavnske Danske Post-Tidender, begyndte at levere nyheder til den danske befolkning.

Gå tilbage


Med overtagelsen af Scanpix styrker Ritzau sin position som mediernes nyhedsbureau, der leverer tekst, lyd og billeder.
Klik for større billede

– Ved at overlade ejerskabet af Scanpix til Ritzau er vi med til at skabe et stærkt billedbureau, som fortsat kan levere et dybt og bredt produktudvalg, siger Berlingske Medias CFO, Dennis Kilian.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php