Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Friheden
November 2017
Viaplay producerer
dansk dramaserie
I 2018 lancerer streamingtjenesten Viaplay sin første danske originalserie. Det er en dramaserie i 10 afsnit med titlen "Friheden". Optagelserne starter 13. november.

"Friheden" er et svindlerdrama, der udspiller sig i Hvidovres parcelhuskvarter. Lars Ranthe (Klassefesten, Badehotellet) og Lene Maria Christensen (Arvingerne, Sover Dolly På Ryggen) spiller hovedrollerne som de tidligere storsvindlere, Erik og Nina, der nu lever et trivielt og lovlydigt familieliv i en forstad til København – lige indtil fortiden indhenter dem.

Serien er skabt af den prisvindende duo, hovedforfatter Thor Bjørn Krebs (Europamestrene) og konceptuerende instruktør og medforfatter Mikkel Serup (Klassefesten, Den Bedste Mand).

– Vores mål er at skabe en fortælling, der på et splitsekund kan skifte mellem Hvidovres grå hverdag og en verden, hvor millionerne ruller og armbevægelserne er store, siger Thor Bjørn Krebs.

Første danske serie

"Friheden" er Viaplays første danske originalserie. Produktionen starter kort efter, at tre andre Viaplay Originals – "Okkuperet", "Hassel" og senest krimiserien "Alex" – har fået premiere på streamingtjenesten.

– "Friheden" er én af vores større satsninger, siger Head of Originals, Nanna Mailand-Mercado. – Serien er baseret på en både sjov og relevant idé. Den tager fat i nogle samfundsmæssige udfordringer og sætter dem i en skarp og humoristisk kontekst. Den giver os noget, vi ikke har set før,

Gå tilbage


"Friheden" handler om det tidligere svindlerpar Erik og Ninas og deres forstadsliv, der udsættes for voldsomme udfordringer. serien produceres af SAM Productions. I hovedrollerne ses Lars Ranthe og Lene Maria Christensen (foto Henrik Petit).
Klik for større billede

Fakta om "Friheden"

 • "Friheden" produceres af SAM Productions og de to erfarne producere Stine Meldgaard (Mercur, Swinger) og Morten Kjems Hytten Juhl (Gidseltagningen, Jätten), samt executive producer Meta Louise Foldager Sørensen (Gidseltagningen, Mercur, En Kongelig Affære).
 • Serien er støttet af Public Service Puljen og vil blive distribueret internationalt af StudioCanal.
 • Serien består af 10 afsnit.
 • Den får premiere til næste år på Viaplay i hele Norden og senere på TV3.

 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

  sojle.php