Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Aalborg Universitet CPH
November 2017
Lysuddannelse
i verdensklasse
Aalborg Universitet CPHs kandidatuddannelse i lysdesign blev i weekenden tildelt den prestigefulde PLDR Education Award 2017 ved en event i Paris.

AAU CPH kan nu kalde sig verdens bedste indenfor uddannelse i lysdesign. Og det blev applauderet af 850 professionelle fra lysdesignmiljøet, da lektor Ellen Kathrine Hansen gik på scenen i Paris for at modtage beviset, en lysende statuette indgraveret testen "Award for Education 2017, Aalborg University Copenhagen".

Prisoverrækkelsen foregik i forbindelse med PLDC, der er årets kongres for professionelle lysdesignere fra hele verden.

Kun få år på bagen

– Det er fantastisk at få den her pris i det internationale lysdesignmiljø blot tre år efter, at vi startede kandidatprogrammet, siger Ellen Kathrine Hansen, som er leder af uddannelsen. – Vi kombinerer medieteknologi, arkitektur og lysteknologi, og det er en kombination, der peger direkte ind i fremtiden – primært på grund af den teknologiske udvikling inden for dynamisk lys.

– Vi har i alt optaget 110 studerende fra 25 forskellige lande.

Fakta om PLCD

PLDC, Professional Lighting Design Convention, afholdes hvert andet år. Kongressen er rettet mod det professionelle lysdesignmarked, hvor lysdesignere, arkitekter, forskere, universiteter, industrien og kunder mødes for at netværke, høre om den seneste udvikling inden for lysdesign og drøfte områdets fremtid. PLDC 2017 blev afholdt i Paris med 2300 deltagere fra hele verden.

Yderligere information på www.pld-c.com.

Fakta om kandidatuddannelsen

Kandidatuddannelsen i lysdesign er den første i Danmark, og kombinationen af faglighederne medieteknologi, arkitektur og lysteknologi er unik. Studerende der optages på uddannelsen har en bachelor inden for arkitektur, design, medieteknologi, bygningsteknologi eller elektronik. Undervisningen varetages af forskere inden for de tre vidensfelter, mens problembaserede designprojekter udvikles i grupper på tværs af nationaliteter og fagligheder.

Yderligere information på www.light.aau.dk.

Gå tilbage


Det var med stolthed, at lederne af den kun tre år gamle kandidatuddannelse i lysdesign på AAU CPH modtog årets PLDR Education Award i Paris. Fra venstre ses PhD studerende Sofie Linneberg, ekstern lektor Henrik Clausen samt uddannelsesleder Ellen Kathrine Hansen der holder den lysende statuette.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php