Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Radio- og TV-nævnet
Oktober 2017
DR-værten måtte
gerne gå med kasket
En seer klagede over en kasket, som DR-vært Kristian Gintberg havde på i en "Sommer Summarum"-udsendelse. Seerens kritik blev underkendt.

Temaet var kæledyr, og DR-vært Kristian Gintberg var iført en sort kasket, hvor der med hvide bogstaver stod "AMMO", da DR Ramasjang sendte sit sommerferieprogram "Sommer Summarum" den 6. juli i år.

Mens mange seere var optaget af kæledyrene og blandt andet hørte om servicehunde, var der en seer som satte sig til tasterne og klagede til Radio- og TV-nævnet. Seeren mente, at kasketten var umulig at overse, og at der var tale om skjult reklame for streetwear-mærket Streetammo, som kasketten kom fra. Derudover understregede klageren at børn skal beskyttes mod skjult reklame, og han fandt det derfor upassende, at de skulle se på kasketten i den 59 minutter lange udsendelse.

I sit svar til nævnet bemærkede DR blandt andet, at kasketten ikke blev omtalt i udsendelsen, at der ikke blev zoomet ind på den, og at værtens hoved og ansigt heller ikke blev vist i nærbillede. Derudover påpegede DR, at værterne i "Sommer Summarum" altid bærer deres eget tøj, som skal vise deres personlighed.

Kasketten var ikke sponsoreret

Efter en samlet vurdering når Radio- og TV-nævnet i sin afgørelse frem til, at der ikke var tale om en uberettiget fremhævelse af mærket Streetammo i "Sommer Summarum" den 6. juli.

Nævnet lægger i den forbindelse vægt på, at der ikke er tale om en sponsoreret kasket, men at hovedbeklædningen derimod var værtens privateje og dermed var med til at vise Kristian Gintbergs personlige stil.

I afgørelsen står bl.a: At en TV-vært er iklædt beklædningsgenstande med logoer og lignende går ikke i sig selv ud over, hvad der er redaktionelt berettiget. Radio- og TV-nævnet finder ikke, at "Sommer Summarum" indeholder skjult reklame for "Streetammo" i strid med reglerne.

Gå tilbage


Kristian Gintberg har tidligere haft kaskettypen på, da DR-fotografen Bjarne Bergius Hermansen tog et pressebillede af ham.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php