Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Jobskifte
Oktober 2017
Han vil sætte
OB-vognen under pres
Lars Rikart Jensen er ansat i en nyoprettet stilling som udviklingschef i GlobalConnect, hvor han får ansvaret for at drive virksomhedens forretningsenhed for transmission via fiberbaserede medienetværk. Enheden er resultatet af en fusion med datterselskabet GigaContent.

Lars Rikart Jensen kommer fra en stilling som teknisk chef hos Danmon Danmark, hvor han i 12 år har været ansvarlig for løsninger til video, tele, streaming og broadcast. Det har bl.a. givet ham en bred erfaring med udvikling af løsninger til gaming og TV/radio-transmission, og nu får han så ansvaret for at videreudvikle GlobalConnects transmissionsydelser. Hans vision er at løfte de fiberbaserede løsninger til det næste niveau:

– Generelt er markedet for transmission af video over IP blevet meget standardiseret i løbet af de seneste tre til fem år. Mit mål er at gøre fjernproduktion af visuelt indhold endnu nemmere, uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det kræver, at man tager teknologiske fremskridt til sig og tør kombinere teknologier på nye måder.

Erstatning for OB-vognen

Helt konkret så drejer det sig om, at stadigt flere TV-programmer skal produceres uden at man nødvendigvis skal sende en OB-vogn ud til det stadion, hvor fodboldkampen spilles, eller til den location hvor man afvikler Vild med Dans. Takket være fiberforbindelser kan man nemlig nøjes med at sende et hold kameramænd plus et par assistenter ud på stedet, mens selve produktionen foregår i vante omgivelser i kontrolrummet hjemme på TV-stationen eller i produktionshuset.

Der sker desuden et skift fra SDI-baseret til IP-baseret produktion.

– IP-teknologien, som vi kender den fra IT-verdenen, byder på udfordringer i en TV-mæssig sammenhæng, erkender Lars Rikart Jensen. – Men problemerne er løst, og IP-teknologien er ikke alene mere fleksibel – den byder også på besparelser, fordi den både er billigere i anskaffelse og i drift.

GlobalConnect og GigaContent

Det kan virke forvirrende med de to ret enslydende firmanavne, men det problem forsvinder ved årsskiftet, hvor GigaContent kommer til at indgå som en del af GlobalConnect.

Forhistorien er, at GlobalConnect har stået for etableringen og driften af det fiberbaserede netværk, som i dag har en samlet længde på 15.000 km, mens GigaContent har været datterselskabet, der stod for mediebranchens brug af fibernettet – som et prisgunstigt alternativ til satellitforbindelser.

Egen it-infrastruktur

– GlobalConnect har sin egen it-infrastruktur i form af egne datacentre og eget fibernet, siger Lars Rikart Jensen. – Derudover har vi en række it-services som cloud, it-outsourcing og it-sikkerhed. Det skaber gode rammer for teknisk innovation.

Lars Rikart Jensen er uddannet ingeniør i elektronik- og computerteknologi fra Danmarks Tekniske Universitet. Han bor på Østerbro i København sammen med sin kone og sit barn.

Gå tilbage


GlobalConnect har ansat Lars Rikart Jensen i en nyoprettet stilling som udviklingschef. Hans opgave er at videreudvikle mediebranchens brug af fiberforbindelser som alternativ til OB-vogn og satellittransmission.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php