Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

BeoVision Eclipse
September 2017
B&O klarer selv lyden...
B&O har aldrig lavet hverken billedrør eller -paneler til fabrikkens TV-apparater. Men det er nyt, at nordjyderne nu er gået i samarbejde med LG om produktion af OLED-TV – i prisklassen 70.000 kroner.

Vi kan sagtens være stolte af de danske B&O fjernsyn, for de udmærker sig på verdensmarkedet ved både design og lydkvalitet. Det gælder også for de nye BeoVision Eclipse fjernsyn, der ifølge fabrikken leverer en lydkvalitet baseret på et integreret 3-kanals SoundCenter på 450 watt med stereolyd og centerkanal, der overgår de fleste integrerede løsninger og lydbjælker på markedet. Der er desuden mulighed for at udbygge systemet med BeoLab højttalere, så man lydmæssigt kan få biografoplevelser i eget hjem.

"Sound is more than half the picture" siger B&O-folkene som en understregning af, at lyden som oftest har større betydning end billedet. Ikke mindst i nyhedsudsendelser, hvor man tit kan undvære billedet, men aldrig kan undvære lyden.

OLED-panel fra LG

Men alligevel er billedkvaliteten naturligvis vigtig, og her er det LG's OLED-paneler der både leverer den bedste sortgengivelse, det bedste kontrastomfang og HDR (high dynamic range).

Det særlige ved OLED er, at den enkelte pixel lyser i sig selv, og at den kan styres helt ned til nul lys = helt sort. Til sammenligning fungerer LCD-skærmene ved hjælp af et panel, der skal blokere for den bagvedliggende lyskilde, hvilket i praksis er en nærmest umulig opgave. Der vil nemlig altid slippe noget lys igennem, og med tiden bliver "blokeringsevnen" dårligere og dårligere.

Men hvad så med LED-TV?

Det er i realiteten en falsk varebetegnelse, for det er baglyset der er LED, mens selve billedpanelet stadig er LCD. Det skal dog indrømmes, at LED-baglyset, som består af et stort antal hvide LED'er, i nogle tilfælde styres af billedet, så det dæmpes i de mørke områder. Det er naturligvis snyd, men det kan alligevel godt opleves som et billedkvalitetsmæssigt fremskridt.

BeoRemote One fjernbetjening

B&O's OLED-TV har UltraHD billedopløsning, og det leveres med LG Electronics' nyeste webOS 3.5-platform, som giver adgang til indhold, apps og enheder: Musikstreamingtjenester som Spotify, og indholdsudbydere som Netflix, Amazon og YouTube, samt Blu-ray-afspillere af alle mærker. Lydstreamingdelen omfatter TuneIn radio, Spotify Connect, Deezer, Chromecast built-in for Audio, AirPlay og Bluetooth-streaming.

Det hele styres med én fjernbetjening, BeoRemote One, som giver mulighed for brugertilpasning. Ved at trykke på en af "MitValg"-knapperne i tre sekunder kan man nemlig gemme adgangen til en kilde eller oprette en genvej til indhold eller enheder – f.eks. til streamingtjenester, personligt indhold eller en Blu-ray-afspiller.

BeoVision Eclipse kommer på markedet i løbet af september måned. Eclipse fås i størrelserne 55 tommer og 65 tommer, og den vejledende pris er henholdsvis 70.000 og 96.500 kroner.

Gå tilbage


BeoVision Eclipse er det første fjernsyn udviklet i samarbejde mellem Bang & Olufsen og LG Electronics. Takket være LG"s OLED-teknologi får man markedets bedste sortgengivelse. Den mindste model er på 55 tommer, og prisen er 70.000 kroner.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php