Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

I Sandhedens Tjeneste
September 2017
TV-Avisen underviser
15.000 skoleelever
Tusindvis af elever i 8. og 9. klasse kommer til at opleve kildekritik, fake news og presset fra deadlines, når Erkan Özden og værterne fra P3 Nyheder rykker ud i landet for at undervise dem i nyhedsformidlingens dilemmaer.

I løbet af 60 intense minutter skal eleverne blandt andet tage stilling til, hvad de selv ønsker at dele på nettet, de skal forsøge at skelne mellem sande og falske informationer på nettet – og de vil opleve hvordan man arbejder med kildekritik i en nyhedsredaktion.

Forud for "I Sandhedens Tjeneste" har de forskellige skoleklasser fået en opgave, der handler om at finde en nyhedshistorie på DR, og vinkle historien til deres egen målgruppe. Til hvert arrangement vil der blive kåret en vinderhistorie.

Ind bag nyhedsrummet

Helt konkret kommer skoleeleverne til at tage stilling til en alvorlig situation, som er opstået et sted i Danmark, og de skal i den forbindelse finde ud af hvad der er op og ned i historien. De skal forsøge at skelne mellem skidt og kanel. De skal forholde sig til spørgsmål som: Hvilke kilder kan man stole på? Og hvad kan man tillade sig at vise for rullende kameraer?

Ud over de store arrangementer, hvor Erkan Özden holder styr på op mod 750 elever ad gangen, inviterer DR Fyn også fynske 8. og 9. skoleelever til workshops gennem hele efteråret. Her bliver der arbejdet med kildekritik og falske nyheder – og så får eleverne mulighed for at prøve kræfter som radioværter.

35.000 elever i 2015 og 2016

Siden projektet blev søsat i 2015 har DR været i kontakt med mere end 35.000 skoleelever i hele landet.

Som led i "I Sandhedens Tjeneste" har skoleelever fra hele landet også arbejdet med kildekritik og fake news hos DR Fyn i Odense, DR Nordjylland i Aalborg, DR Midt og Vest i Holstebro, DR Sjælland i Næstved, DR Syd i Aabenraa, DR Østjylland i Aarhus, DR Trekanten i Vejle og DR Bornholm i Rønne.

Gå tilbage


I løbet af 60 intense minutter skal eleverne blandt andet tage stilling til, hvad de selv ønsker at dele på nettet, og de skal forsøge at skelne mellem sande og falske informationer på nettet.
Klik for større billede

Erkan Özden står i spidsen for "I Sandhedens Tjeneste" sammen med værter fra P3 Nyheder.
Klik for større billede

I løbet af 2015-16 har DR været i kontakt med mere end 35.000 skoleelever i hele landet.
Klik for større billede

Her kan man opleve "I
Sandhedens Tjeneste"

 • DR Byen i København den 5. og 6. september
 • Sakskøbing den 12. september
 • Ringsted den 13. september
 • Frederikshavn den 27. september
 • Skive den 28. september
 • Fredericia den 3. oktober
 • Esbjerg den 4. oktober

 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

  sojle.php