Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Augmented Reality
Juli 2017
Legetøj eller forretning?
Vi kender alle Augmented Reality fra Pokémon-bølgen for et års tid siden. Men kan blandingen af digital virkelighed og den virkelige virkelighed også bruges til noget fornuftigt?

Varmeserviceselskabet Best Green og VIA University College har i fællesskab udviklet en ny teknik, som ved hjælp af Augmented Reality og Microsoft HoloLens brilleteknik kan visualisere indviklede varmepumpesystemer.

Visionen er, at en servicetekniker skal kunne skrue tiden tilbage til fem minutter før en fejl opstod, og se præcist hvad der forsagede fejlen. Det lyder som noget der hører til i en fjern fremtid, men vi er måske alligevel ikke så langt fra det?

– Det hele drejer sig om, at få konverteret de store mængder data fra vores varmepumpeanlæg til noget som servicefolkene kan se og næsten røre ved, forklarer Simon Steen Bak Kristensen fra Best Green. – Teknikken er stadig på et udviklingsstadie, men perspektiverne er ikke til at tage fejl af...

Ud over at serviceteknikere i fremtiden skal agere tidsrejsende, så vil teknikken også kunne give guides og tutorials til udbedring af en række fejl på et varmepumpeanlæg. Det skal gøre det langt nemmere for serviceteknikeren at servicere anlægget. Og skulle han få brug for assistance, kan han koble sig op med teknikkerne hjemme i supportafdelingen og på den måde få hjælp.

Microsoft HoloLens brillerne betjenes ved hjælp af stemmestyrede kommandoer eller ved finger-klikstyrede kommandoer.

Støttet af InnoBooster

To studerende fra VIA University College, Sergii Liuk og Istvan Bovan, skrev i efteråret 2016 deres afgangsprojekt i samarbejde med Best Green, hvor formålet var at finde ud af, hvad der kan lade sig gøre i forhold til at benytte Augmented Reality og Microsoft Hololens til servicering og visualisering af varmepumpeanlæg.

I forlængelse af de studerendes afgangsprojekt har de nu færdiguddannede ICT ingeniører fortsat udviklingsarbejdet gennem et 3-måneders udviklingsprojekt – støttet af InnoBooster.

Gå tilbage


Kan et par futuristiske briller gøre det nemmere at servicere varmepumpeanlæg og samtidig nedbringe "down-time"? Det mener Best Green og VIA University College, som i fællesskab har udviklet en ny teknik der udnytter Augmented Reality til servicering af varmepumper.
Klik for større billede

Fænomenet Augmented Reality blev for alvor kendt, da Pokémon-spillet indtog verden for er års tid siden. Men kan teknologien også bruges til noget "fornuftigt"?
Klik for større billede

Microsoft HoloLens er en brilleteknik, som i fremtiden vil kunne hjælpe serviceteknikere med at reparere indviklede varmepumpesystemer.
Klik for større billede

Fakta

 • Augmented reality (suppleret virkelighed, udvidet virkelighed, forstærket virkelighed) er en teknologi, som kombinerer data fra den fysiske verden med virtuelle data såsom 3D-modeller og videoer. Den ekstra information vil typisk ikke erstatte virkeligheden, men udvide den på en eller flere måder.
 • InnoBooster investerer i projekter, drevet af små og mellemstore virksomheder, iværksættere og entreprenante forskere.
 • Pokémon GO er et free-to-play augmented reality-mobilspil udviklet af Niantic og udgivet af The Pokémon Company, som en del af Pokémon-franchisen. Spillet blev udgivet på verdensplan i juli 2016 til iOS- og Android-enheder.

 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

  sojle.php