Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

70. Cannes Film Festival
Maj 2017
Christopher Doyle får
årets Angenieux-pris
Ved en ceremoni fredag den 26. maj får filmfotograf Christopher Doyle overrakt prisen "Pierre Angnieux ExcelLens in Cinematography" i Buuel Theatre i Palais des Festivals. Det kommer til at ske under overværelse af kendte instruktører, producere og skuespillere.

"Pierre Angnieux ExcelLens in Cinematography" uddeles hvert år som en anerkendelse af en cheffotograf, hvis arbejde har markeret sig i filmhistorien. Det startede i 2013 med Philippe Rousselot. Derefter fulgte Vilmos Zsigmond (2014), Roger A. Deakins (2015) og Peter Suschitzky (2016). I år er det så Christopher Doyle som bliver æret ved en ceremoni i forbindelse med den 70. Cannes Film Festival.

Australien og Kina

Christopher Doyle stammer fra Australien, men han er også kendt under sit kinesiske navn Du Ke Feng (som vinden). Han har arbejdet sammen med internationale instruktører som Alejandro Jodorowsky, Gus Van Sant, Barry Levinson og Jim Jarmusch.

Christopher Doyle er dog især kendt for sit arbejde med kinesisksprogede film. Hans kærlighed til mættede farver og kraftige kontraster har sat sit præg på mere end 60 film af instruktører som Zhang Yimou, Edward Yang, Stan Lai, Zhang Yuan og ikke mindst Wong Kar-Wai, der står bag film som Chungking Express, Fallen Angels, In The Mood For Love, Happy Together og 2046. Det er film, der har inspireret en hel generation af unge filmfolk i Hong Kong.

Arrangørerne

Det er femte gang man afholder "Pierre Angnieux ExcelLens in Cinematography". Bag prisen står Thales Angnieux og Orbis Media. Prisen støttes af Weying (online billet-platform på Wechat) og Movie View (kinesisk filmmagasin og PR company).

Gå tilbage


Filmfotograf Christopher Doyle modtager årets "Pierre Angnieux ExcelLens in Cinematography". Han er især kendt for sit samarbejde med den kinesiske instruktør Wong Kar-Wai og film som Chungking Express, Fallen Angels, In The Mood For Love, Happy Together og 2046. Det er film, der har inspireret en hel generation af unge filmfolk i Hong Kong (foto Jack Cheung).
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php