Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Medieteknologi
Marts 2017
Studerende hjælper
Nimbus Film ind i fremtiden
Mange prognoser forudser, at virtual reality, augmentet reality og mixed reality kommer til at eksplodere de kommende år. Hvad giver det af muligheder og udfordringer for filmbranchen?

I samarbejde med AAU København (Aalborg Universitet), Medialogistudiet og Dare Distrupt har Nimbus Film afholdt en stort anlagt event med titlen "Disrupting the Film Industry with VR". Målet var at få inspiration til at bringe fremtidens medieteknologier ind i filmbranchen.

– De fleste virksomheder begriber først udviklingen, når de er blevet overhalet indenom, siger Jannick B. Pedersen, der er serieiværksætter og bestyrelsesformand i Dare Disrupt. – Med medieeventen har vi etableret samarbejder mellem kompetente unge, der bruger nye medier og teknologier, og en etableret, succesfuld og innovativt tænkende spiller i filmbranchen.

Birgitte Hald fra Nimbus Film er enig: – Eventen har givet os inspiration, både i relation til produktion af film og TV-serier og som markedsføringstiltag. Vi går nu i tænkeboks om at videreudvikle samarbejdet med Aalborg Universitet og Dare Disrupt.

Medialogi slog dørene op

Det ugelange "hackathon" blev afholdt i AAU's faciliteter i Sydhavnen, København, med deltagelse af i alt 50 studerende fra ni forskellige institutioner: AAU, DMJX, ITU, DTU, KU, CBS, KEA og Den Danske Filmskole. Deltagerne har været gennem seminarer og workshops, og de har arbejdet med ideer og forretningsmodeller til hybrider mellem film og Virtual Reality.

Medialogi på AAU, som råder over medielaboratoriet Smile og spillaboratoriet Ceagar, fungerede som vært. Og under eventen havde deltagerne adgang til sparring, udstyr og lokaler, både efter fyraften og i weekenden.

– Kombinationen af tværfaglighed, vores forskningsbaserede viden om spil, storyworlds og interaktiv historiefortælling, vores erfaring med virtual reality plus Nimbus Films internationale erfaring med film- og TV-produktion var en inspirerende cocktail, siger lektor Henrik Schønau Fog. – Den slags vil vi gerne vil facilitere her på Medialogi.

Vinderholdet og Nimbus

Under eventen blev utallige ideer endevendt i et komprimeret forløb, endeligt udvalgt og præsenteret. Og sent søndag aften kunne en professionel branchejury så kåre vinderholdet.

Vinderne havde udarbejdet et koncept, hvor TV-serieproduktion sammentænkes med augmentet reality. Det sidste er en "supplerende" medieteknologi, som mest er kendt fra Pokemon, hvor man med sin mobiltelefon får indføjet virtuelle figurer til de omgivelser, man befinder sig i. Og samspil mellem en TV-serie og supplerende input fra internettet er jo allerede ganske udbredt, f.eks. i forbindelse med den norske ungdomsserie Skam.

Den professionelle branchejury bestod af direktør Birgitte Hald og producent og medejer Bo Ehrhardt (Nimbus Film), direktør Simon Lajboschitz (Khora), leder Simon Jon Andreasen (Dadiu), bestyrelsesformand Jannick B. Pedersen (Dare Disrupt), samt professorerne Henrik Schønau Fog, Lars Reng, Niels Christian Nillson og Rolf Nordahl (AAU)

Gå tilbage


Vinderholdet "Straight Out of Pre-Comp" består af DMJX-studerende Oliver Larsen, David Albrecht Kvien, Caroline Kjellberg, Joshua Chronsted Englar og Hans Christian Cabrillos Jacob. De har vundet muligheden for at lave pilot på deres koncept med professionel bistand.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php