Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Nordic Pro Audio på Teknikmessen 2017
Marts 2017
Shotgun'en
er blevet kortere
Torben Aalykke startede sit firma Nordic Pro Audio for halvandet år tid siden, og det er gået rigtigt godt. Han har fået flere nye agenturer, og han beskæftiger nu fire medarbejdere...

Det startede sidst i 2015, da Torben Aalykke gik selvstændigt med salg og support af Wisycoms trådløse mikrofonløsninger. Som ansat hos PSS havde han i årevis brugt af tid på netop Wisycom, men ledelsen af den italienske fabrik ønskede, at han gik ind i det 100% – det var i hvert fald forklaringen for et år siden. Og Wisycom havde faktisk et rigtigt godt 2016.

Men siden da har Torben Aalykke og hans virksomhed Nordic Pro Audio fået forhandlingen af en stribe andre, supplerende fabrikater. Og samtidigt har han ansat tre medarbejdere plus nogle freelancere, så bemandingen i realiteten er nået op på fem.

Schoeps mikrofoner

Et af de nye agenturer omfatter mikrofonerne fra tyske Schoeps, og her var der en ganske synlig nyhed på Teknikmessen i Operaen.

Schoeps er bl.a. kendt for supershotgun mikrofonen CMIT 5U med high-boost filter og to forskellige low-cut filtre. Den var oprindeligt analog, men er siden kommet i digital udgave hvor man får helt ekstrem retningsbestemthed. Og nu er der kommet en mini-CMIT uden filtre og med et nyt, mere kompakt digitalt design. Resultatet er en mikrofon, der er markant kortere, men stadig har den samme retningsbestemthed. Det kan f.eks. være en fordel ved filmoptagelser i lavloftede stuer.

Schoeps er også kommet med en windshield fra franske Cinela. Den har plads til både en køllemikrofon og en ottetalsmikrofon, og den er derfor velegnet til optagelse af M/S stereo, hvor stereovirkningen kan indstilles under den efterfølgende redigering.

To andre nye agenturer

Nordic Pro Audio har også fået to andre nye agenturer:

Manley er studio rør-grej: Kompressor, limitor, preamps osv. Netop anvendelsen af rør giver lyden en særlig karakter.

Sound Devices er bl.a. kendt for 688'eren – en avanceret 16-spors digital mikser og recorder, som kan udbygges med en SL6-holder til trådløse modtagere.

– Når vi udbygger den med tre Wisycom dualsystemer, så har man i alt seks trådløse kanaler fast monteret, og de snakker digitalt med recorderen via AES, siger Torben Aalykke. – Man får også en nem betjening af de trådløse systemer, for man kan gå ind og styre dem direkte: Skifte parametre og lave skanninger på frekvensområdet. Man kan også skanne de seks kanaler samtidigt, fordi frekvensområdet deles op så hver modtager søger indenfor sit eget lille område. Det sparer tid.

Fremgang i branchen

Torben Aalykke har oplevet, at der efter en stagnation nu igen er fremgang i branchen.

– Udlejningsselskaberne har vist haft det lidt hårdt, siger han, – men nu ser det ud til, at de blomstrer igen. Og på salget af Sound Devices og Wisycom kan jeg se, at rigtigt mange freelancere er begyndt at købe deres eget grej: Komplette set-ups i den dyre ende – state-of-the-art!

– For eksempel er der freelancere, som køber denne her mikser/recorder-løsning med seks trådløse kanaler. Og den koster altså over 150.000 kr!

Gå tilbage


Nordic Pro Audio har fået forhandlingen af Schoeps mikrofoner. På Teknikmessen i Operaen kunne salgschef Jörg Rader fra Schoeps og Torben Aalykke Nordic Pro Audio give hinanden håndtryk på aftalen.
Klik for større billede

Den store Schoeps-nyhed var en forkortet udgave af supershotgun mikrofonen CMIT 5U. Trods det kompakte design er retningsfølsomheden den samme som i den store udgave med indbyggede filtre.
Klik for større billede

I august 2016 fik Nordic Pro Audio forhandlingen af Sound Devices. Flagskibet er 688"eren, en 16-spors mikser/recorder der kan udbygges med tre dobbelte mikrofonmodtagere. Her er der monteret tre Wisycom modtagere, hvilket bringer den samlede pris op på 150.000 kr.
Klik for større billede

Fakta om Nordic Pro Audio

 • Torben Aalykke startede firmaet 15. august 2015.
 • Første agentur var Wisycom. Det blev suppleret med forhandlingen af DPA.
 • I august 2016 fik man agenturet for Sound Devices.
 • Fra starten var Torben Aalykke ene mand. Så ansatte han en enkelt medarbejder. Og fra årsskiftet har han ansat en ny sælger og en tekniker.
 • Derudover er der nogle freelancere tilknyttet, så alt i alt er der fem beskæftiget.


 • Læs også
  - Vi skal måske bruge en ekstra etage
  - I år viser vi næsten kun LED-lys
  - Grammofonen spiller
  ikke musikken...

  - Den danske DAD-boks
  sælges nu af Avid

  - iPhonen bruges som lydoptager
  - Studer til de små radiostationer
  > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

  sojle.php