Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Filmproduktion
Juli 2011
Støtte til film
om Hvidsten Gruppen
Det Danske Filminstitut og TV2 støtter produktionen af filmen "Hvidsten Gruppen" med i næsten 12 mio kroner. Det samlede budget er på 24 mio.

Den jyske Hvidstengruppe var en af besættelsestidens mest berømte illegale grupper. Men den bestod alligevel af almindelige mennesker, der besluttede sig for at kæmpe for friheden. Filmproducent Regner Grastens ambition med den kommende film er at fortælle om det ufattelige mod der kræves, når man vil gøre oprør mod uret – uanset konsekvenserne.

Det Danske Filminstitut støtter "Hvidsten Gruppen" med 6.9 mio kroner og TV2 Danmark deltager med 5 mio kr ud af et samlet budget på 24 mio. Regner Grasten Film producerer, optagelserne starter sidst i august, og der er bliver premiere over hele landet den 1. marts 2012.

Anne-Grethe Bjarup Riis er valgt som instruktør i samarbejde med Anders Refn, der bliver teknisk instruktør. Anders Refn står også for filmens klipning. Morten Bruus er fotograf.

Instruktør af
den hårde skole

– Anne-Grethe Bjarup Riis har været i den hårde skole, siger Regner Grasten om valget af instruktør til filmen. – Hun var medinstruktør og medforfatter på Emmas Dilemma 1995-2005. Hun står bag succesromanerne "Send Mere Sex" og "Send Flere Børn". Og som skuespiller har hun arbejdet med dansk films mest markante instruktører – blandt andet Niels Arden Oplev (Drømmen), Helle Ryslinge (Halalabad Blues) og Lars Von Trier (Idioterne). Derudover har hun instrueret kortfilmen "Nedenunder", der blev produceret af Zentropa med støtte fra New Danish Screen. Og så har hun en baggrund i det jyske, hvilket har betydning når man skal lave en film om Hvidsten gruppen, for den opererede langt fra København...

Gå tilbage


Hvidsten Gruppen er den autentiske historie om en families sammenhold, oprør og insisteren på frihed da Danmark var besat af Tyskland 1940-45. Til August starter optagelserne til en film om gruppens hårde liv.
Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg