Untitled Page
Om mennesker, medier, kreativitet og teknik i AV-branchen
1982 - 2021
Artikler Kontakt
Gå tilbage

Low-budget
Januar 2011
Ny programserie
vil vise danske kortfilm
Kanal Hovedstaden og Kanal København vil starte et fast ugentligt tv-program, "MovieMakers", der viser korte danske fiktionsfilm. Det giver nye videoproducenter mulighed for at komme ud til et større publikum på lokal- og landsdækkende tv.

– MovieMakers vil have særlig fokus på egenproduktioner og film, der er finansieret med få og små midler, siger Jimmy Rehak fra Kanal København. – Vi søger derfor fiktionsfilm fra folk, som arbejder seriøst med filmmediet, måske med henblik på optagelse på en filmskole eller som led i en anden form for uddannelse.

MovieMakers forventes at gå i luften marts 2011 og ud over Jimmy Rehak består redaktionen af programkoordinator Anders Engberg, manuskriptforfatter Anton Carey Bidstrup og Veronica Skotte.

Krav til filmene

 • Alt indsendt materiale (film og print) skal have titel og instruktørnavn påtrykt.
 • Der skal være vedlagt en kort beskrivelse af filmens handling (max halv A4-side).
 • Filmens længde skal angives.
 • Navn, kontaktoplysninger og alder på instruktør, samt gerne navn på medvirkende og andre hovedfunktioner.
 • Andre oplysninger om f.eks. produktionsforhold, antal optagedage og teknisk udstyr vil også være interessant – til eventuel præsentation af filmen.

  Indsendte film returneres som udgangspunkt ikke og der gives ikke garanti for visning. Men chancen er der...

  Mediehuset København fralægger sig rettighedsansvar. De indsendte film skal derfær være clearet af rettighedshaverne i forhold til billede, lyd og musik.

  Kort- og novellefilm sendes til MovieMakers, Mediehuset København, Reventlowsgade 14, 3, 1651 København V. Yderligere information på tlf 7020 6620 – eller skriv til moviemakers@mediehuset-kbh.dk, Att.: Anders Engberg.

  Fakta om Kanal
  hovedstaden

  Kanal Hovedstaden er en frekvens, hvor en lang række tv-stationer sender til det storkøbenhavnske område. Seerunderlaget er ca. 2 millioner. Som "vinduer" i sendefladen er noget af sendetiden landsdækkende, og kanalen har adgang til noget af denne sendetid.

  Gå tilbage


 • Kanal Hovedstaden og Kanal København starter nu et fast ugentligt tv-program, "MovieMakers", der viser korte danske fiktionsfilm.
  Klik for større billede

  > Privacy
  > Cookies